Νέα ανακοίνωση της Eldorado. Οι προθέσεις πια δεν κρύβονται #skouries


Απόσπασμα από σημερινό δελτίο τύπου της Eldorado Gold:

Ενημέρωση για τα Ελληνικά έργα:

Η εταιρεία έλαβε πρόσφατα κάποιες άδειες εγκατάστασης για τα περιουσιακά της στοιχεία στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα στην Ελλάδα. Η Eldorado συνεργάζεται με την Ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη των απαιτούμενων προϋποθέσεων για την επανέναρξη της κατασκευής στις Σκουριές και για την ολοκλήρωση της ανάπτυξης, κατασκευής και χρηματοδότησης των περιουσιακών στοιχείων των Μεταλλείων Κασσάνδρας. Στο μεταξύ, πιθανές επενδύσεις που επί του παρόντος αξιολογεί η Εταιρεία περιλαμβάνουν:

– Δαπάνες τεχνικού σχεδιασμού και αδειοδότησης και μικρές κατασκευές για την υποστήριξη της επανεκκίνησης του έργου στις Σκουριές, με την προϋπόθεση της λήψης της οικοδομικής άδειας για το κτίριο του εργοστασίου επίπλευσης.

– Δαπάνες τεχνικού σχεδιασμού και περιβαλλοντικής αδειοδότησης για το έργο του Περάματος.

– Δαπάνες τεχνικού σχεδιασμού και αδειοδότησης για την αύξηση της δυναμικότητας του Μεταλλείου Ολυμπιάδας από 1.200 τόνους/ημέρα σε 1.900 τόνους/ημέρα.

Δύο συμπεράσματα προκύπτουν άμεσα:

  1. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για σεβασμό της θέλησης των τοπικών κοινωνιών, το μέτωπο της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού με κυάνιο στη Θράκη έχει ανοίξει διάπλατα.
  2. Η Φάση ΙΙΙ του έργου Ολυμπιάδας καταργείται συνολικά. Μεταλλουργία χρυσού δεν θα γίνει, νέο εργοστάσιο εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο δεν θα γίνει, απελευθέρωση της Ολυμπιάδας από τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και αποκατάσταση της περιοχής δεν θα γίνουν. Το υφιστάμενο εργοστάσιο εμπλουτισμού, σε απόσταση αναπνοής από το χωριό, θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι την εξάντληση των κοιτασμάτων, με πολλαπλάσια δυναμικότητα και πολλαπλάσια επιβάρυνση στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.

Τα παραπάνω ασφαλώς ανακοινώνονται σε συμφωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και περιλαμβάνονται στο “πακέτο” της νέας συμφωνίας που επεξεργάζεται η μικτή επιτροπή ΥΠΕΝ-εταιρείας. Γη και ύδωρ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.