Νέα φωτογραφία με πυρίτες στην “τουριστική” παραλία του Στρατωνίου #stratoni #skouries


Αίσθηση προκάλεσαν οι φωτογραφίες από την παραλία του Στρατωνίου με τα μεταλλευτικά απόβλητα μετά τη βροχή που δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες και μαθαίνουμε ότι ορισμένοι σκέφτονται να μας κάνουν μήνυση για δυσφήμηση του χωριού τους. Τους απαντάμε ότι, δυστυχώς, είναι η πραγματικότητα που δυσφημίζει το χωριό τους και όχι εμείς. Και είναι κρίμα γιατί το Στρατώνι αξίζει καλύτερη μοίρα.

 

Για να δώσουμε κι άλλες “αφορμές” σε όσους πιθανόν επιθυμούν να στραφούν εναντίον μας, δημοσιεύουμε άλλη μια φωτογραφία από την παραλία του Στρατωνίου, που μάλιστα έχει αναρτηθεί στο προφίλ Facebook εργαζόμενου στην εταιρεία. Το σημείο λήψης είναι μπροστά στο Beach Bar Paraty, δίπλα στις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες της παραλίας (σημείο “Β”). Οι φωτογραφίες της προηγούμενης ανάρτησης είναι από το σημείο “Α”, όπου βρίσκεται το υποτυπώδες κάμπινγκ.

Το σκούρο κόκκινο-καφέ υλικό που αποκαλύφθηκε  όταν η φουρτούνα πήρε την άμμο που είχε στρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού είναι πυρίτες, απόβλητο του εργοστασίου εμπλουτισμού. Και όποιος έχει τα κότσια (όπως θα έλεγε και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, κ. Θεοδωρακόπουλος), ας μας διαψεύσει και ας μας κάνει μήνυση.


8 απαντήσεις στο “Νέα φωτογραφία με πυρίτες στην “τουριστική” παραλία του Στρατωνίου #stratoni #skouries”

  1. Έχεις πρόβλημα και δεν καταλαβαίνεις ότι η παραλία ήταν πάντα έτσι….έτσι είναι και σε σημεία του Λαυριου και όπου αλλου προϋπήρχαν μεταλλεία! Έχεις πρόβλημα γιατί δεν κατεβαίνεις εσυ ο ίδιος ή οι ίδιοι να βγάλετε video και ναι παραπλανειτε χιλιάδες «πρόθυμους» ανθρώπους,στην ανάγκη που έχουμε ολοι για την προστασία του περιβάλλοντος,γενικά!! Ψεύτες με μικρό «τυφλό» και «προθυμο» ακροατήριο!! Η περιοχή «ανήκει» στους κατοίκους της (όπως όλες) και έπειτα σε Όλους μας!! Η Χαλκιδική έχει ΧΙΛΙΑΔΕΣ παραλίες και πλησίον του Στρατωνιου,παραλίες Εξαιρετικού φυσικού κάλλους!! Δεν αναγκάζεται κανένας να πάει για μπάνιο στο Στρατωνι αν δεν θέλει…αν σου φέρω φωτογραφίες από το 1978-1981-1985-1989 και ως σήμερα,η παραλία είναι η ΙΔΙΑ!! Η κανονική κουβέντα που έπρεπε να κάνει καποιος είναι αν θέλει ή όχι μια μεταλλευτική επένδυση,αν κερδίζουμε τα μέγιστα ή όχι από μια τέτοια επένδυση και τις δικλείδες ασφαλείας που θα προστατεύσουν την φύση!!
    Υγ. Πρόσφατα γνωστός μου έκανε μελέτη για την επίπτωση στη ζωή Εκαττομυριων ενηλίκων και ανηλίκων από την χρήση οχημάτων που έχουν μετατραπεί σε υγραεριοκινητα!!! Θα τρομάξεις…σε σκοτώνει ο γείτονας,ο θείος σου,ο κολλητός σου και Εσυ ο Ίδιος σκοτώνεις τα παιδιά σου!! Για μερικές εκατοντάδες ψωρο ευρώ το χρόνο!! Μπράβο σου!! Ασχολησου με το Στρατωνι Χαλκιδικής!!

    • Ναι, προφανώς η παραλία ήταν “πάντα” έτσι, δηλαδή όσο θυμάστε εσείς αφού τα απόβλητα εμπλουτισμού άρχισαν να πέφτουν στη θάλασσα από τη δεκαετία του 1920. Και προφανώς η παραλία μοιαζει με το Λαύριο (το πετύχατε!) που επίσης έχει μεταλλεία και επίσης έχει σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης.

      Αφού λοιπόν εμείς “δεν καταλαβαίνουμε” και είμαστε ψεύτες, παρακαλώ εξηγήστε στον κόσμο που διαβάζει:
      – Για ποιο λόγο στο Στρατώνι κάθε τόσο στρώνουν άμμο στην παραλία; Είναι “φυσιολογικό” αυτό; Το κάνουν σε όλες τις παραλίες;
      – Αμφισβητείτε το πλήθος των επιστημονικών μελετών, από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, που όλες βρίσκουν εξαιρετικά υψηλές περιεκτικότητες βαρέων μετάλλων στην παραλία και στο ίζημα της θάλασσας; Και αν τις αμφισβητείτε, με ποια επιστημονικά στοιχεία τις αμφισβητείτε;

      Προφανώς δεν αναγκάζεται κανείς να πάει για μπάνιο στο Στρατώνι ή οπουδήποτε αλλού. Το ζήτημα είναι – και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εμείς – να γνωρίζουν όλοι την αλήθεια για το μέρος όπου πάνε για μπάνιο και να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους από τις επιπόλαιες, απερίσκεπτες ή ιδιοτελείς ενέργειες κάποιων.

  2. Δεν αναγκάζεται κανένας να πάει για μπάνιο στο Στρατωνι αν δεν θέλει……. τι ειπες μεγιστε,,!!!!! μα κανεις δεν θελει να παει για μπανιο στο στρατωνι.. για αυτο ακριβως κανουν μπανιο στα κακκουδια ΜΑΖΙ με τα παιδια τους…εκτος απο καποιους πριν απο χρονια που εμεναν στο καμπινγκ του στρατωνιου για να κανουν τα γλυκα ματια στην εταιρεια μπας και τους προσλαβει για δουλεια.. αληθεια ”γιαννη” ποσω χρονω εισαι ? εχεις παιδια ? θα τα αφηνες να κανουν μπανιο στο στρατωνι? εσυ ο ιδιος ποσες φορες εκανε μπανιο εκει ?.. οσο για το ”απο παντα ετσι ηταν η παραλια” εχεις δικιο απο τοτε που ”σκαντζαριζα” τα αποβλητα απο τη πλατεια ετσι ηταν η παραλια . κριμα μεγαλο γιατι το στρατωνι ειναι πανεμορφο και δεν του αξιζει τετοιο χαλι….

  3. Ειναι απιστευτο που υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι στηριζουν και επιχειρηματολογουν υπερ εγκληματων που γινονται απεναντι στην φυση.Οχι η θαλασσα του Στρατωνιου δεν ανοικει στους κατοικους της.Ανοικει σε ολους μας.Να κλεισετε beach bar και να σταματησετε να εθελοτυφλειτε γιατι ειστε συννενοχοι..Το νερο τις θαλασσας δεν μενει εκει και τα ψαρια ταξιδευουν και αλλου και ερχονται στο πιατο μας.Οποιος θελει χρυσο να μαζευει και τα σκουπιδια του σωστα …οποιος συνεργαζεται με εγκληματιες συμμετεχει και ο ιδιος στο εγκλημα.Βεβαια θα μου πεις ποιοι ειμαστε εμεις που θα μιλησουμε οι οποιοι κυκλοφορουμε συμμετεχουμε και αγοραζουμε ολα αυτα τα προιοντα της βιομηχανικης καταστροφης.ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ..ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!

  4. Απλα γελαω πραγματικα ενταξει οτι να ναι δεν εχουν με τι να ασχοληθουν κ θελουν να καταστρεψουν το Στρατωνι ντροπη και αισχος στους δηθεν antigold που αντι να προσπαθουν οπως λενε να διωξουν την εταιρεια τα βαζουν με ενα χωριο και διωχνουν τον κοσμο του τι σας φταιει το χωριο αυτο δεν καταλαβαινω. Αφου δεν εχετε τι να κανετε Μαζεψε τα σκουπιδια που αφηνεται οπως πανο, συνθηματα σε τοιχους, λερωμενες ταμπελες που βρωμιζουν τον τοπο μας και ύστερα καθίστε στον καναπε σας να γραψετε τις μαλακιες σας στο site για να τραβήξετε επισκεψιμότητα. ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΜΑΣ!!

  5. Κυρια Χαλκιδικη αυτο να συνεχισετε να κανετε….Απλα να γελατε.Και αφηστε τους υπολοιπους που πραγματικα ενδιαφερονται να γραφουν τις μαλακιες τους απο τον καναπε.Εσεις που τις γραφετε?Σε καμια ξαπλωστρα στην εξωτικη παραλια σας με την μπλε σημαια κανοντας βουτιες στα καταγαλανα νερα σας πινοντας το καθαριο νερο που πηγαζει απο την ελληνικη χρυσος πηγη?Στειλτε καμια φωτο και χημικες αναλυσεις για να μας πεισετε….και θα σας καθαρισουμε τον τοπο απο τα πενταβρωμικα πανο.ΕΛΕΟς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.