Ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Ιερισσού απαντά στην Ελληνικός Χρυσός #skouries


Κείμενο από το ιστολόγιο του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιερισσού έχει σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών και την προσφορά βοήθειας για την επίλυσή προβλημάτων του σχολείου και των μαθητών, την προώθηση δράσεων για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών καθώς και την ανάπτυξη αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Με αφορμή την πρόσκληση της Ελληνικός Χρυσός προς το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρίας, με θέμα τη διατύπωση και καταγραφή προβλημάτων και ελλείψεων του σχολείου, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους κινήσεις και προσφορές πολυεθνικών εταιριών, εντάσσονται στα πλαίσια στρατηγικής που σκοπό έχει την ενίσχυση του εταιρικού τους προφίλ και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν ειλικρινή πρόθεση συμμετοχής στην επίλυση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που αφορούν παιδιά, όπως η προκείμενη, θεωρούμε άδικο και επικίνδυνο αυτά να εμπλέκονται σε στρατηγικούς σχεδιασμούς και να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία κοινωνικής πίεσης.

Θεωρούμε, επίσης, παράτυπο – αλλά με σαφή συμβολισμό – το γεγονός ότι μια πολυεθνική εταιρία, λειτουργώντας εν είδει θεσμικού φορέα, καλεί κοινωνικούς φορείς και συλλόγους για να προσφέρει χορηγίες, ιδιαίτερα όταν η παρουσία και δραστηριοποίησή της στην περιοχή έχει επιφέρει σαφές πλήγμα στην κοινωνική συνοχή.

Πιστεύουμε, τέλος, ότι η εκπαίδευση και η ποιότητα ζωής των παιδιών πρέπει να είναι ειλικρινής προτεραιότητα και ανιδιοτελής στόχος όλων μας. Έξω από στρατηγικές και χωρίς ανταλλάγματα. Με ειλικρινή διάλογο και συλλογική δράση.

*******

Με την ευκαιρία, στηρίξτε την προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, χαρίζοντας ένα βιβλίο για τη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Ιερισσού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.