Το ΚΙΝΑΛ κλείνει την πόρτα στον Χρήστο Πάχτα. Τι φταίει; “Ο βίος και η πολιτεία του”


Σκάνδαλο μεταβίβασης Μεταλλείων Κασσάνδρας, τροπολογία Πόρτο Καρράς, αθώωση Καμμένου και καταδίκη του πρώην Δημάρχου από το antigoldgr.org. Θα είχαμε κι άλλα να προσθέσουμε αλλά φαίνεται ότι αρκούν αυτά! Από το news247.gr.

Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πάχτας δεν θα τα καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, να χωρέσει στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκιδική. Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη έχει μεταφέρει με κάθε τρόπο την επιθυμία του στην Χαριλάου Τρικούπη αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Τι φταίει; “Ο βίος και η πολιτεία του”, απαντά πρώην σύντροφός του με επιρροή στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ. Και τι εννοεί; Πολλά και διάφορα.

Ο Χρ. Πάχτας είχε εμπλακεί το 2003 στο σκάνδαλο αγοράς και μεταπώλησης των μεταλλείων Κασσάνδρας, ενώ τον Ιανουάριο του 2004 είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής σκανδαλώδους τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.

Τον Μάιο του 2018 ο Χρ. Πάχτας είχε δυο δυσάρεστες εκπλήξεις από τη Δικαιοσύνη. Η μία ήταν η αθώωση του Π. Καμμένου για το “λυντσάρετε τον Πάχτα” (τον Σεπτέμβριο 2013) και η άλλη ήταν η καταδίκη του σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ύστερα από μήνυση που είχαν καταθέσει εις βάρος του οι διαχειριστές της ιστοσελίδας antigoldgr.org.

Εμπλεξε επειδή τον Μάρτιο του 2013 βγαίνοντας από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, όπου συζητιούνταν οι επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην πόλη, είχε δηλώσει στις κάμερες ότι η ιστοσελίδα χρηματοδοτούταν από λιβεριανή εταιρεια με 1.500 ευρώ τον μήνα!

Με αυτά και με εκείνα, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.