Ε. Λαμπάκης: «H Εl Dorado είναι ανεπιθύμητη στη Θράκη» #skouries


Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του την επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, κα Debbie DesRosiers, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Martin Doucet και την Υπεύθυνη Πολιτικών & Δημοσίων Σχέσεων, κα Ζωή Δελήμπαση.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν τα χρυσωρυχεία και οι προθέσεις δραστηριοποίησης της καναδικής εταιρίας Eldorado Gold στην περιοχή μας. Ο κ. Λαμπάκης τόνισε ότι η εταιρία και η δραστηριότητά της είναι ανεπιθύμητη στη Θράκη και ότι όσο είναι δήμαρχος ο ίδιος δε θα επιτρέψει στην εταιρία να προβεί σε καμία ενέργεια καθώς οι συνέπειες από την εξόρυξη του χρυσού για την περιοχή μας και το περιβάλλον θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές.

«Δεν είμαι ήρωας, αλλά θα προσπαθήσω να αποτρέψω αυτή την επιζήμια για τον λαό του Δήμου μου αλλά και τον λαό ολόκληρης της Θράκης επένδυση, θυσιάζοντας και τη ζωή μου αν χρειαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Επίσης, ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, στο γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς φυσικού αερίου TAP και IGB, την πλατφόρμα αεριοποίησης του υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG  και στις διαδικασίες αξιοποίησης και ανάπτυξης του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα, διαμέσου της κας DesRosiers απηύθυνε κάλεσμα σε καναδούς επενδυτές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που αφορά στο λιμάνι μας.

Πηγή: evros24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.