Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας: Κορυφαίος πολιτικός απατεώνας και νονός της διαπλοκής ο κος Τσίπρας εις βάρος των Δελφών; #skouries


Χωρίς να έχει δημοσιευτεί ακόμα το κείμενο του Χωροταξικού Πλαισίου της Στερεάς Ελλάδας, μόνο από τον χάρτη που έχει δημοσιευτεί με τα δελτία τύπου του Υπουργείου, μπορεί όποιος έχει μελετήσει το θέμα να καταλάβει πολλά.

https://government.gov.gr/periferiako-chorotaxiko-plesio-tis-stereas-elladas/

Φωνές πολιτών και φορέων υποστηρίζουν ότι μέσα από το Πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται είτε παντελώς ανίκανη να πατάξει την διαπλοκή που ζει και βασιλεύει στην πιο αισχρή και αδίστακτη μορφή της είτε απλά ως διάδοχος, με την κατάληψη της εξουσίας, αυτών που εισέπρατταν από την διαπλοκή προκειμένου να εκποιήσουν το δημόσιο συμφέρον. Σύμφωνα με πλήθος στοιχείων που παραθέτουν, η κυβέρνηση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε αυτό το Χωροταξικό φωτογραφικά για την πλήρη εξασφάλιση των συμφερόντων της μεταλλευτικής εταιρίας IMERYS που έχει σήμερα την εξόρυξη βωξίτη στους Δελφούς, μέσα στην οποία έχει συγχωνευτεί η εταιρία S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου που είχε επι δεκαετίες την δραστηριότητα και δούλεψε ύπουλα και συστηματικά για αυτή την στιγμή. Αυτό ερμηνεύει και το γιατί ούτε αυτή η κυβέρνηση διερεύνησε ποτέ τις τεκμηριωμένες καταγγελίες που είχε από το 2015 για όργιο παρανομιών και διαπλοκής επί δεκαετίες από την εταιρία S&B, εις βάρος της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας και εις βάρος του παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου των Δελφών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε το 2015 την εξουσία με σημαία το να σώσει την Ελλάδα από τις διεφθαρμένες Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Έκτοτε οι σταθερά επαναλαμβανόμενες φράσεις του Κου Τσίπρα, σε κάθε ομιλία του, είναι «η πάταξη της διαπλοκής», «η παραγωγική ανασυγκρότηση με βάση τα πραγματικά προτερήματα της κάθε περιοχής και όχι τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών», τα «παραγωγικά μοντέλα που θα γελάνε οι πολλοί» και όχι αυτά των κακών κυβερνήσεων «όπου γέλαγαν οι λίγοι και έκλαιγαν οι πολλοί», κ.λπ., κλπ. Για όσους πιστεύουν ότι ο πλούτος των Δελφών δεν είναι ο Βωξίτης: https://antigoldgr.org/blog/2017/04/07/o-megalos-ploutos-tvn-delfon-den-einai-o-voxitis/

Το Χωροταξικό πλαίσιο της Στερεάς Ελλάδας αποκαλύπτει ότι τα πιο πάνω λόγια του σημερινού Πρωθυπουργού είναι τα λόγια ενός κορυφαίου πολιτικού απατεώνα. Η κατηγορία είναι βαριά γι’ αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον το πού βασίζεται. Έχει επίσης ενδιαφέρον το πώς προέκυψε στο Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας ότι η καλύτερη επιλογή παραγωγικού μοντέλου για την περιοχή των Δελφών είναι η μεταλλεία. Διότι όταν παραδίδεις όλη την περιοχή είτε στη μεταλλευτική δραστηριότητα είτε στα αιολικά πάρκα είτε στις ιχθυοκαλλιέργειες στις ακτές, και παράλληλα βάζεις στο κείμενο του πλαισίου «λόγια παρηγοριάς» για τους όμορφους και μοναδικούς Δελφούς κάνοντας λόγο για τουριστική προοπτική, δεν είσαι μόνο πολιτικός απατεώνας, είσαι και θρασύτατος.

Αυτοί που σε αντίθεση με τον Κο Τσίπρα πιστεύουν ότι ο πλούτος των Δελφών δεν είναι ο βωξίτης, υποστηρίζουν ότι ο τόπος των Δελφών είναι πρώτα απ’ όλα ένα παγκόσμιο μνημείο φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτός ο λόγος είναι αρκετός για να αποκαλούν έγκλημα τον χαρακτηρισμό του ως περιοχή «μεταλλευτικής δραστηριότητας». Παραπέμπουν δε όσους δεν το αντιλαμβάνονται (πάσχοντας π.χ. από κάποιο είδος αξιακής αναπηρίας) στο πλήθος εθνικών και διεθνών αναγνωρίσεων που αποδεικνύουν αυτή την άυλη αξία. Ο χάρτης που ακολουθεί είναι η ευρύτερη περιοχή των Δελφών.

Οι γραμμές αποτυπώνουν τα όρια των περιοχών που έχουν αναγνωριστεί ως πολύτιμες από Εθνικές και διεθνής αποφάσεις:

Κόκκινη χοντρή γραμμή : Τα όρια του Δελφικού Τοπίου, σύμφωνα με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας το 1981 (ΦΕΚ551/Β/1981). Η περιοχή αυτή είναι το τοπίο που βλέπει όποιος βρεθεί ή κινηθεί στην κοιλάδα και τον κόλπο των Δελφών.

http://karteria1.blogspot.com/2018/10/blog-post_75.html

Κόκκινη λεπτή γραμμή: Ο πυρήνας του Δελφικού Τοπίου στον οποίο από το 1985 μέχρι σήμερα έχει απαγορευτεί κάθε (ζώνη Α) ή σχεδόν κάθε (ζώνη Β) ανθρώπινη κατασκευή-υποδομή εκτός πόλεων και χωριών, για να μην αλλοιωθεί το Τοπίο.

Κίτρινη γραμμή: Μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO.

Μπλε γραμμή: NATURA 2000 SCI.

Πράσινη γραμμή: NATURA 2000 SPA.

Ροζ γραμμή: Πυρήνας ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ.

Άσπρη Γραμμή : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ επιδοτούμενος από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Η απόφαση του 1981 αφορά την προστασία της περιοχής με την απαγόρευση, μεταξύ άλλων μέτρων, των βλαπτικών για το τοπίο δραστηριοτήτων, των συνολικό εξωραϊσμό της από πληγές του παρελθόντος και την παραγωγική οργάνωσή της σε αυτή την βάση. Σε αυτό το Δελφικό Τοπίο βρίσκονται και η Αράχωβα και το Γαλαξίδι. Οι “προηγούμενοι” κατηγορήθηκαν ότι συνεχώς έταζαν αλλά ποτέ δεν έκαναν το όραμα αυτό πραγματικότητα γιατί παρείχαν κάλυψη στην ασυδοσία και τις παρανομίες της S&B. Η Κυβέρνηση Τσίπρα ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι επιχειρεί το χειρότερο. Καταργεί ύπουλα το όραμα του 1981 και καταδικάζει την περιοχή σε ερήμωση και καταστροφή με «κατά παραγγελία νόμο». Ο λόγος γίνεται πάντα για τους πασίγνωστους και παγκοσμίως μοναδικούς ΔΕΛΦΟΥΣ.

Σε αυτόν τον τόπο, ακόμη και μέσα στην Ζώνη Α όπου σήμερα απαγορεύεται και η μικρή αγροτική υποδομή για να μην θιγεί το Δελφικό Τοπίο, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στην περιοχή της UNESCO, το Χωροταξικό πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας δίνει το χαρακτήρα «Περιοχή Μεταλλευτικής δραστηριότητας» και όσο απίθανο και αν ακούγεται «Αποκλειστικής Μεταλλευτικής δραστηριότητας». Όποια περιοχή δεν είναι «μεταλλευτική» είναι για αιολικά πάρκα τα οποία έχει ήδη αδειοδοτήσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα! Σε όλο δε το παραλιακό μέτωπο του Γαλαξιδιού (του γνωστού), χωροθετούνται ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι την ακτή. Για πόσες θέσεις εργασίας; Το πολύ 600 από όλες τις δραστηριότητες στο μακρινό μέλλον εάν αυξηθούν οι σημερινές θέσεις κατά 50% για ένα πληθυσμό των 25.000 κατοίκων!!!Και αποκλεισμός οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας.

Αυτοί που διαφωνούν παραπέμπουν όσους αντιλαμβάνονται μόνο την υλική αξία των πραγμάτων στο ότι μια τέτοια άυλη αξία, μέσα από τυποποιημένα παραγωγικά μοντέλα (διαμένων τουρισμός και αγροδιατροφικός κλάδος) έχει δοκιμαστεί με πολύ μεγάλα και συγκεκριμένα αποτελέσματα παραγωγής πλούτου και θέσεων εργασίας. Η μεταλλεία επίσης έχει δοκιμαστεί και όλοι γνωρίζουν το τι σημαίνει για μία περιοχή.

Αυτοί που διαφωνούν, παραπέμπουν στο ότι η περιοχή των Δελφών είναι παραλιακή και βρίσκεται στην Ελλάδα, οικονομική ναυαρχίδα της οποίας είναι ο τουρισμός του «ήλιου και της θάλασσας» , έχει τιμώμενο θεό το θεό του ήλιου Απόλλωνα και έχει (παραδόξως για το γεωγραφικό της πλάτος) κορυφαία ηλιοφάνεια σε πανελλαδικό επίπεδο. Έχει θάλασσα μοναδικά καθαρή και προστατευμένη από τους δυνατούς πελαγίσιους αέρηδες. Μία Ελληνική θάλασσα που συνδυάζει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προβάλλουν οι καλύτερες διαφημίσεις. Ο κόλπος του Δελφικού Τοπίου έχει 7 μικρά νησιά με μικρές παραλίες, δαντελωτή ακτογραμμή μήκους πάνω από 65 χιλιόμετρα, 6 από τα οποία είναι το άθροισμα από τις πολλές διάσπαρτες προσβάσιμες παραλίες όλων των ειδών. Τα 4 χιλιόμετρα από αυτές βρίσκονται στο αρχαίο και νέο λιμάνι των Δελφών, 7 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο.

Παραπέμπουν επίσης στο οικονομικά δοκιμασμένο τουριστικό παρελθόν της περιοχής, που πρώτη στην Ελλάδα ανέπτυξε την δραστηριότητα αυτή στα τέλη του 19ου αιώνα και πάλι πρώτη μετά την λήξη του εμφυλίου και για πάνω από δύο δεκαετίες. Συνεχόμενη ανάπτυξη που καταγράφεται στα επίσημα αρχεία του κράτους και κράτησε έως ότου, από τα μέσα της δεκαετίας του 80 και μετά, η εταιρία βωξίτη S&B του Οδ. Κυριακόπουλου σε ένα καταγεγραμμένο όργιο διαπλοκής και συγκάλυψης (μέχρι και το 2016) ανέπτυξε στο λιμάνι των Δελφών εκτεταμένες παράνομες εγκαταστάσεις βωξίτη επιβάλλοντας την αποκρουστική εικόνα τους στην πρώτη επαφή του επισκέπτη με το Δελφικό Τοπίο και εκτοπίζοντας κάθε ελπίδα για διαμένοντα τουρισμό. Για όλα αυτά έχουν ενημερωθεί προσωπικά και δεν έχουν απαντήσει έστω απορριπτικά ο βουλευτής Φωκίδας Κος Κωστοπαναγιώτου, Γ.Γ. Ορυκτού Πλούτου Κος Βερροιόπουλος, η Γ.Γ. Χωροταξίας, η πρώην και η νυν Υπουργός Πολιτισμού, η Πρόεδρος της διαρκούς επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Κα Ιγγλέζη και με επι τόπου επίσκεψη ο πρώην Αν. Υπ. Περιβάλλοντος Κος Τσιρώνης και η Υπουργός Τουρισμού Κα Κουντουρά.

Πολύ βαριές οι κατηγορίες και μάλιστα για προεκλογική περίοδο , διεθνούς ενδιαφέροντος το σκάνδαλο εάν επιβεβαιωθεί. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ο Κος Τσίπρας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα κληθούν σύντομα  να συγκρίνουν την πιο «επιτυχημένη» μεταλλευτική περιοχή της Ελλάδας με την πιο χαμηλή τουριστικά περιοχή ιδιαίτερων άυλων αξιών και ας μην είναι του ύψους των Δελφών.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε την δημοσίευση σε ΦΕΚ του επίσημου χάρτη και του κειμένου για να μάθουμε την αλήθεια.


Μία απάντηση στο “Χωροταξικό Πλαίσιο Στερεάς Ελλάδας: Κορυφαίος πολιτικός απατεώνας και νονός της διαπλοκής ο κος Τσίπρας εις βάρος των Δελφών; #skouries”

  1. ΑΝ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΧΘΕΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΑΛΕΞΗΣ Ή ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΩΣΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΣΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ. ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΠΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ. ΑΝ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΤΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.