Η δίκη των Σκουριών στην “Άλλη Διάσταση” με τον Κώστα Αρβανίτη (EΡΤ1, 2/11/2018) #skouries


Τηλεόραση γενικά δεν βλέπουμε αλλά δεν έπεσε στην αντίληψή μας να αναφέρθηκε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι στη μεγάλη δίκη των Σκουριών που συνεχίζεται στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ-1 στο βίντεο που ακολουθεί (εκπομπή “Άλλη Διάσταση”, 2-11-2018) πιθανότατα είναι και το μοναδικό:

Kαι ναι, είναι πάλι ο Κώστας Αρβανίτης… Το μακρινό Νοέμβριο 2012, η εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” της ΝΕΤ με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη ήταν η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που έδειξε την πρώτη πολύ μεγάλη πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Από τις καλές στιγμές της κρατικής τηλεόρασης, λίγους μήνες πριν πέσει το μαύρο.

Ήταν η πορεία που βαφτίσαμε “αόρατη” γιατί εκτός από το διαδίκτυο και αυτά τα 1-2 λεπτά στη ΝΕΤ,  τη μεγαλύτερη πορεία της εποχής εκείνης στη Θεσσαλονίκη δεν την είδε κανείς. Το “μεγάλο κανάλι” του ομίλου Μπόμπολα ήταν στις δόξες του και “ενημέρωση” πρόσφεραν η Τρέμη και ο Πρετεντέρης. Όλα τα υπόλοιπα κανάλια ήταν είτε καλοταϊσμένα από την εταιρεία είτε ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το σύστημα λειτουργούσε άψογα για να καλύπτει με σιωπή ο,τι συνέβαινε στη Χαλκιδική.

“Η πορεία ήταν τότε αόρατη, αλλά και η δίκη είναι αόρατη. Γιατί;”, ρωτάει ο δημοσιογράφος. Γιατί; Για να μείνει η λάσπη που μας έριξαν με τους τόνους τότε…

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.