Το Real News Network στη δίκη των Σκουριών (βίντεο) #skouries


Την πρώτη μέρα του Οκτώβρη ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η δίκη των 21 κατοίκων Χαλκιδικής που Σαμαράς και Δένδιας βάφτισαν “εγκληματική οργάνωση” για τον αγώνα τους να σώσουν τον τόπο τους από την Eldorado. Δημοσιογράφους από μεγάλα Ελληνικά ΜΜΕ δεν είδαμε στα δικαστήρια. Ήταν όμως εκει το Real News Network, ανεξάρτητο ενημερωτικό δίκτυο με κεντρικά γραφεία στη Βαλτιμόρη και το Τορόντο, για να δώσει ρεπορτάζ από την πρώτη μέρα της δίκης. Και αυτό γιατί η δίκη αυτή κρίνεται πολύ σημαντική: δεν είναι συνηθισμένο, σε παγκόσμιο επίπεδο, να δικάζεται μια τοπική κοινωνία επειδή αντιστέκεται σε μια πολυεθνική και μάλιστα με τέτοιες εξωφρενικές κατηγορίες.

Όπως θα διαπιστώσετε, το 13′ λεπτών διάρκειας βίντεο του Ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Λάσκαρη είναι μία ολοκληρωμένη δημοσιογραφική δουλειά, με πλήθος πληροφοριών για την Eldorado, τα σχέδιά της στη Χαλκιδική και το μεγάλο κίνημα αντίστασης σε αυτά. Για τους Ελληνικούς υπότιτλους, πατήστε το εικονίδιο των υποτίτλων.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου. Επόμενες δικάσιμοι οι 25, 29, 30,31 Οκτωβρίου. Για πλήρη ενημέρωση μέσα από τη δικαστική αίθουσα, παρακολουθούμε στο Twitter το @TheCase_omniatv, από το omniatv.com.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.