Στις 19 Δεκέμβρη 2018 το δικαστήριο του “Λάκκου Καρατζά” #skouries


Όπως ενημερώνει η Επιτροπή Νεολαίας ενάντια στην Εξόρυξη,  για τις 19 Δεκέμβρη 2018 ορίστηκε το δικαστήριο για την  υπόθεση του “Λάκκου Καρατζά”.

25 άτομα κατηγορούνται για κατασκευή όπλων και εκρηκτικών, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές κ.λπ.  Πρόκειται για το τελευταίο από τα κακουργηματικού χαρακτήρα δικαστήρια του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και αφορά επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή του Λάκκου Καρατζά στις 12 Μαΐου 2013 και άλλα περιστατικά στην περιοχή της Ιερισσού.

Καθώς οι κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν αρχικά για δράση στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187) – πράγμα που κατέπεσε με εισαγγελικό βούλευμα – είχαν παραπεμφθεί αρχικά σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το Τριμελές ωστόσο έκανε δεκτή την ένσταση αναρμοδιότητας και παρέπεμψε την υπόθεση σε Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο που είναι αρμόδιο για την εκδίκαση κακουργημάτων.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών κατοίκων της περιοχής και στην ευφάνταστη ερμηνεία τους από το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους  και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”. Γενετικό υλικό διαδηλωτών που βρέθηκε πάνω σε αποτσίγαρα και κουτάκια αναψυκτικών οδήγησε στο να κατηγορηθούν αυτοί ως μέλη της  φανταστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Τους επόμενους μήνες θα κατασκηνώσουμε στα δικαστήρια!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.