1 Οκτώβρη. Η μεγάλη δίκη των Σκουριών. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. #skouries


Η μεγαλύτερη δίκη της τοπικής κοινωνίας της Χαλκιδικής που αντιστάθηκε στα καταστροφικά σχέδια της Καναδικής Eldorado ξεκινά στις 1 Οκτωβρίου, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από τρεις αναβολές.

Αφίσα της Επιτροπής Νεολαίας ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού

21 κάτοικοι δικάζονται για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών το Φεβρουάριο 2013, με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που περιλαμβάνουν ακόμα και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Οι ποινικές διώξεις, με έωλα κατηγορητήρια και ανύπαρκτα στοιχεία, είναι η συνέχεια της βάρβαρης καταστολής των κινητοποιήσεων, του ξύλου, των δακρυγόνων, των βίαιων προσαγωγών, των απαγωγών και εξαφανίσεων στα μπουντρούμια της κρατικής Ασφάλειας, της παράνομης λήψης DNA από εκατοντάδες κατοίκους και των πολύμηνων προφυλακίσεων αγωνιστών. Είναι το αποκορύφωμα της προσπάθειας τρομοκράτησης της τοπικής κοινωνίας και όλου του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη, για να σταματήσει να αντιδρά και να αντιστέκεται, να κάτσει σπίτι, να ξεχάσει την καταστροφή του τόπου. Έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να υλοποιήσει ανενόχλητη τους σχεδιασμούς της.

Στη 1 του Οκτώβρη θα είμαστε όλοι εκεί.

Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο.
Η σκευωρία θα αποδειχθεί και οι κατηγορίες θα καταπέσουν.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

Αφίσα της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού


2 απαντήσεις στο “1 Οκτώβρη. Η μεγάλη δίκη των Σκουριών. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.