Την Τρίτη 25/9 ο Σταθάκης απαντά στη Βουλή για Eldorado #skouries


Σύμφωνα με το Δελτίο Επίκαιρων Ερωτήσεων της Βουλής, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 18:00 ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης θα απαντήσει στην με αριθμό 54/19-9-2018 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα με θέμα: «Εφτακόσια πενήντα εκατομμύρια (750.000.000), ευρώ ο “λογαριασμός” της ανικανότητας του κ. Τσίπρα». Ο λόγος φυσικά για την Eldorado και το εξώδικό της που, αφού της έδωσε θάρρος ο κ. Σταθάκης, μας ανέβηκε στο κρεββάτι κατά τη γνωστή παροιμία και εκεί που μας χρωστάει ζητάει να πάρει και το βόδι.

Η μακροσκελής ερώτηση του κ. Σκρέκα καταλήγει στο εξής:

“Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο κ. υπουργός προκειμένου να αποφευχθεί το εν-δεχόμενο το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει 750.000.000 ευρώ στον επενδυτή;
  2. Για ποιο λόγο δεν έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες με αποτέλεσμα να απειλείται το Ελληνικό Δημόσιο με αποζημιώσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ;”

Η αλήθεια είναι οτι τον κ. Σταθάκη μαύρα μάτια κάναμε να τον δούμε στη Βουλή… Με την ευκαιρία ίσως απαντηθεί και η επί τέσσερις μήνες αναπάντητη επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων κ. Ιωάννη Σαρίδη:  αν υπό τις νέες συνθήκες που δημιούργησε η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ, νομιμοποιείται το ΥΠΕΝ να προχωρήσει στην αδειοδότηση του μεταλλείου Σκουριών.

Περιμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τον κ. Σταθάκη. Περιμένουμε να εξηγήσει ΠΟΙΟΣ παραβιάζει τη σύμβαση, ΠΩΣ παραβιάζει τη σύμβαση και τι προτίθεται να κάνει γι’αυτό το αρμόδιο Υπουργείο. Και γιατί δεν εκδίδονται οι περίφημες άδειες για τις Σκουριές αν πράγματι η απόφαση της Διαιτησίας δικαίωσε την εταιρεία, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Σε αντίθεση με τις παλαιότερες, λακωνικές και αμφίσημες τοποθετήσεις του για το θέμα, αυτή τη φορά ο Υπουργός θα πρέπει να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις. Γιατί παρακολουθεί ο κόσμος όλος.


Μία απάντηση στο “Την Τρίτη 25/9 ο Σταθάκης απαντά στη Βουλή για Eldorado #skouries”

  1. Μια καλή ευκαιρία να ακούσουμε και τις σημερινές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα. Να δούμε αν έμαθε κάτι στο ενδιάμεσο ή αν έμεινε στο τροπάριο της “υλοποίησης της επένδυσης με κάθε κόστος”. Αν κατάλαβε δηλαδή ότι η “επένδυση” αυτή δεν είναι σαν κι’ αυτές που υποστηρίζει πως θα σώσουν την οικονομία μας αλλά κάτι πολύ διαφορετικό.
    Από το κείμενο πάντως της επίκαιρης ερώτησης του κ. Σκρέκα φαίνεται πως στη Νέα Δημοκρατία έχουν πλήρη άγνοια για βασικές πλευρές του θέματος και με κλειστά μάτια και αυτιά μένουν προσκολλημένοι στο δόγμα των Σαμαρά – Μανιάτη – Δένδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.