Τα πετρέλαια του Κόλπου #skouries


Toυ Σαράντη Δημητριάδη, ομότιμου καθηγητή γεωλογίας ΑΠΘ

Μας επιβεβαίωσε λοιπόν ο κ. Σταθάκης με τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι στο ράλι των αδειοδοτήσεων για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σύντομα μάλλον θα συμμετάσχουν και τα οικόπεδα” Γρεβενών και Επανωμής.

https://www.liberal.gr/arthro/203026/oikonomia/2018/g-stathakis-os-to-telos-tou-etous-tha-echoun-oloklirothei-oi-sumbaseis-gia-ereunes-udrogonanthrakon.html

Τώρα, όταν λέει Επανωμής ο κ. υπουργός δεν αναφέρεται μόνο στη συγκεκριμένη θέση. Το “οικόπεδο Επανωμή” συμπεριλαμβάνει στην πραγματικότητα όλον τον Θερμαϊκό Κόλπο μαζί με τη γεωλογική του συνέχεια στις δυτικές χαμηλές περιοχές της Χαλκιδικής.

Οπότε, σύντομα μπορεί, οι θερινοί επισκέπτες του Sani festival θα θαυμάζουν τη δύση του ήλιου πίσω απ’ τις πλατφόρμες άντλησης. Και οι περιπατητές της παραλιακής της Θεσσαλονίκης θα βλέπουν κατά τα νοτιοδυτικά τις φλεγόμενες κορφές τους, αντί για τις κορφές του Ολύμπου. Και τα βράδια τα φουρτουνιασμένα, πλέοντας προς τον μητρικό της Σαλονίκης Κόλπο, δεν θα είναι ο φάρος στο Ποσείδι, που έτσι κι’ αλλιώς αχνοφαίνεται, ούτε ο κάβος της Επανομής που θέλει προσοχή, ούτε της Πύδνας το λιμάνι που δεν φυλάει απ’ τους καιρούς, ούτε το μακρινό Τσάγεζι, ούτε οι φάροι της Τούζλας του Βεσπασιανού και της Καβούρας, αλλά οι πυρσοί πάνω απ’ τις πλατφόρμες που θα οδηγούν τους θαλασσοδαρμένους.

Βλέπεις, Νίκο, εσύ μας άφησες νωρίς. Και εμάς πάλι που θα τα δούμε αυτά δεν μας ζητάνε και πολλά. Μόνο να χαμογελάμε.

Ενίοτε και να γελάμε:

https://left.gr/news/g-stathakis-monodromos-i-strofi-stis-ananeosimes-piges-energeias

Και μόνο εσύ Νίκο να μας παρηγορείς. Σταθερή αξία:

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.