Ανατροπή φορτηγού της Eldorado Gold και διαρροή τοξικών αποβλήτων #skouries


Περιβαλλοντικό ατύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην Χαλκιδική, όταν φορτηγό εργολάβου της Eldorado Gold που μετέφερε χύδην τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα στον υπό κατασκευή χώρο απόθεσης αποβλήτων του Κοκκινόλακα ανετράπη έξω από τα Αρχαία Στάγειρα, με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στο δρόμο.Θυμίζουμε oτι, μετά από σειρά παρόμοιων περιστατικών το 2013, διαπιστώθηκε οτι η εταιρεία δεν τηρούσε τους απαραίτητους κανόνες ασφαλείας για τη μεταφορά επικίνδυνων υλικών και της ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό… ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΣ!

Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να συλλέξουν δείγματα του υλικού αλλά και να απομακρύνουν τα απόβλητα που έπεσαν στα πρανή του δρόμου. Εκεί βρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Οι φωτογραφίες είναι από το facebook του iosifsk.

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.