Xορηγία της Ελληνικός Χρυσός τα δεντράκια στο προαύλιο της Βουλής; #skouries


H πληροφορία μεταδίδεται με μεγάλη επιφύλαξη διότι προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή, δηλαδή από το ιστολόγιο των υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός “Πολίτες Αριστοτέλη”. Το άρθρο τους είχε θέμα το (πραγματικό ή φανταστικό, μικρή σημασία έχει) επεισόδιο με τη βουλεύτρια Χαλκιδικής Κατερίνας Ιγγλέζη. Η κ. Ιγγλέζη, η οποία έχει τρία χρόνια να πατήσει το πόδι της στις Σκουριές που ήταν το εφαλτήριο για την πολιτική της καριέρα, φέρεται να έδειξε ευαισθησία για τα 2-3 δεντράκια στο προαύλιο της Βουλής που κινδύνευαν από μικρής κλίμακας εργασίες.

Σύμφωνα με τους “Πολίτες”, “η καταγωγή (!) των φυτών και των δέντρων στο προαύλιο της βουλής ήταν από το τεράστιο όσο και εκπληκτικό φυτώριο των μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ολυμπιάδα”.

Όπως είπαμε, η πληροφορία είναι χαμηλής αξιοπιστίας αφού το βίντεο που παρατέθηκε ως δήθεν “απόδειξη” του ισχυρισμού δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο. Πάντως δεν θα μας εξέπληττε η Ελληνικός Χρυσός να κάνει “δώρο” τα δεντράκια στη Βουλή, θα λέγαμε μάλιστα οτι κάτι τέτοιο ταιριάζει απόλυτα στο επικοινωνιακό προφίλ που προσπαθεί να χτίσει.

Το φυτώριο της Ολυμπιάδας,  είναι ένα μεγάλο εμπορικό φυτώριο που παράγει και εμπορεύεται καλλωπιστικά φυτά. Η εταιρεία ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΤΩΡΙΑ Α.Ε., είναι θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το 2016 παρουσίασε καθαρά κέρδη 56.311 ευρώ, έναντι 3.081 ευρώ το 2015. Αύξηση 1.870%. Πάει καλά η επιχείρηση. Aλλά κυρίως το φυτώριο χρησιμοποιείται για να ενισχύσει την προπαγάνδα και τη δημόσια εικόνα της Ελληνικός Χρυσός. Γλαστράκια με λουλούδια στους επισκέπτες, δωρεές φυτών σε μακρινούς δήμους, ευχαριστούν οι Δήμαρχοι για τις πικροδάφνες, ευχαριστούν οι κυρίες για τα λουλουδάκια και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Απλά και ανέξοδα πράγματα.

Και η Βουλή; Γιατί όχι και η Βουλή; Τι κι αν η εταιρεία κατηγορείται από το ίδιο το ΥΠΕΝ για παραβίαση της σύμβασης; Τι κι αν η ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τη δραστηριότητά της έχει βεβαιωθεί από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς; Τι κι αν ελέγχεται για εγκληματικές παραβάσεις των κανονισμών ασφαλείας που οδήγησαν σε σοβαρούς τραυματισμούς και το θάνατο εργαζομένων; Τι κι αν η εταιρεία έχει ξεπαστρέψει ένα ολόκληρο, μοναδικό για τη χώρα μας, αρχέγονο δάσος; Μια “αναδάσωση” στα παρτέρια της Βουλής και ξεμπερδέψαμε! Όταν σου κάνουν δώρα δεν είναι σωστό να κοιτάς τέτοιες λεπτομέρειες. Σωστά;

Γιατί όχι λοιπόν και η Βουλή; (εφ’οσον ισχυει πράγματι η πληροφορία). Διαχρονικά, το καλύτερο “πλυντήριο”.

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.