Επανάληψη της εκπομπής “Άγια Σκουριά” – 23 Δεκ, 6:00 μμ


Το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μμ, θα προβληθεί σε επανάληψη στην ΕΡΤ-1 η «Άγια Σκουριά” της εκπομπής ERTreport σχετικά με την “επένδυση” της Eldorado στη Χαλκιδική. Η επανάληψη ήταν κατά τη γνώμη μας επιβεβλημένη, δεδομένου ότι η πρώτη της προβολή ήταν τόσο αργά τη νύχτα (00:30) που ελάχιστοι τηλεθεατές κατάφεραν να τη δουν. Η “Άγια Σκουριά” είναι μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα (του ενός χεριού) τηλεοπτικές εκπομπές που προέβαλαν ισορροπημένα όλες τις απόψεις – υπουργείο, εταιρεία, εργαζόμενοι, κάτοικοι και επιστήμονες που διαφωνούν με το σχέδιο. Έμεινε ωστόσο η αίσθηση οτι πολύ αξιόλογο υλικό έμεινε αναξιοποίητο γιατί δεν χώρεσε στο τελικό μοντάζ. Η μία ώρα διάρκεια της εκπομπής ήταν ασφυκτικά λίγη για το συγκεκριμένο θέμα, άποψη που εξέφρασαν ακόμα και συντελεστές της εκπομπής:

Εκτός όλων των άλλων, στην εκπομπή πιστώνεται και μια δημοσιογραφική επιτυχία: η παραδοχή, για πρώτη φορά, από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικός Χρυσός, Δημήτρη Δημητριάδη, οτι δεν υπάρχει στον κόσμο άλλο εργοστάσιο σαν αυτό που υποτίθεται οτι θα φτιάξει η εταιρεία του στη Χαλκιδική και οτι το μόνο που θα μπορούσαμε να δούμε σαν παράδειγμα είναι ένα εργοστάσιο στη Ναμίμπια της Αφρικής – που ίσως είναι η πιο βρώμικη μεταλλουργία του κόσμου, αλλά κι αυτό δεν είναι ακριβώς σαν το δικό μας γιατί είναι χαλκού, ενώ εμείς θα κάνουμε flash smelting πυριτών που δεν έχει γίνει ποτέ. Απολαύστε τον στο 47:46, να καρφώνει το βλεμμα στο κενό και να μασουλάει τα χείλη όταν του γίνεται η ερώτηση, σα μαθητούδι που πήγε αδιάβαστο στο σχολείο.


Μία απάντηση στο “Επανάληψη της εκπομπής “Άγια Σκουριά” – 23 Δεκ, 6:00 μμ”

  1. Ναι, φοβερή ώρα. Το Σάββατο, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, που είναι και τα μαγαζιά ανοικτά, θα κάτσω να δω στις 6 το απόγευμα ΕΡΤ!!!
    Σίγουρα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.