Αρχική Ενημέρωση Απόψε στις 00:30 η «Άγια Σκουριά» από την «ΕΡΤ Report» #skouries

Απόψε στις 00:30 η «Άγια Σκουριά» από την «ΕΡΤ Report» #skouries

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο νέος κύκλος εκπομπών έρευνας «ΕΡΤ Report» κάνει έναρξη την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 00:30 στην ΕΡΤ1. Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας και καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν: μακριά από την επίσημη πολιτική σκηνή και τις αντιπαραθέσεις της, εκεί όπου παράγεται πολιτική. Φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας και παρουσιάζουν το ευρύτερο δυνατό φάσμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, στις 00:30

Έναρξη νέου κύκλου – Εκπομπή 1η: «Άγια Σκουριά»

Η  διαμάχη για τα μεταλλεία Κασσάνδρας μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια και πήρε εκρηκτικές διαστάσεις όταν άρχισαν τα έργα για την ανοιχτή εξόρυξη στο δάσος των Σκουριών. Η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», θυγατρική της καναδικής Ελντοράντο Γκολντ, υποστηρίζει πώς είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στη χώρα.

Ποιο είναι το όφελος για την εθνική και τοπική οικονομία; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για το περιβάλλον; Τηρεί η εταιρεία τις συμβατικές της υποχρεώσεις; Τι απαντά η κυβέρνηση στις κατηγορίες για σκόπιμη κωλυσιεργία;

H ομάδα του «ΕΡΤ Report» ταξιδεύει στη Χαλκιδική, συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές, αντιπαραβάλλει θέσεις και ντοκουμέντα και επιχειρεί να ζυγίσει το κόστος και τα οφέλη από την εξόρυξη χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων, για τους κατοίκους της Χαλκιδικής και το δημόσιο συμφέρον.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν  Μάχη Νικολάρα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος.

Διεύθυνση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.