Αρχική Ενημέρωση Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: Νέο ΟΧΙ στα μεταλλεία (βίντεο) #skouries

Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: Νέο ΟΧΙ στα μεταλλεία (βίντεο) #skouries

1
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς επικαιροποίησε την αντίθεσή του στη πιθανότητα λειτουργίας μεταλλείων στα Κρούσια, με απόφαση που έλαβε σχεδόν ομόφωνα κατά τη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίασή του.

Πράγματι, μετά από αίτημα επτά προέδρων τοπικών κοινοτήτων (Τερπύλλου, Ευκαρπίας, Βάθης, Γερακαριού, Κ. Θεοδωρακίων, Βάθης και Τριποτάμου), καθώς και του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία, το ΔΣ με απόφασή του, με την οποία μειοψήφησε μόνο ο Γ. Τσογγίδης, επαναβεβαίωσε την αντίθεσή του στη λειτουργία μεταλλείων, ενώ παράλληλα αποδέχτηκε το αίτημα για επανασύσταση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με στόχο την οριστική ακύρωση του διαγωνισμού για εξορύξεις στα Κρούσια.

Ως γνωστό, το ΔΣ έλαβε κατ` αρχάς απόφαση (ομόφωνη) ενάντια στα μεταλλεία, το 2012. Ωστόσο, η ανησυχία των πολιτών συνεχίζει να υφίσταται λόγω της μη ακύρωσης του διαγωνισμού, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα κάποια σύμβαση για εξόρυξη.

Παράλληλα, οι πολίτες ανησυχούν για το γεγονός ότι στο σχέδιο χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας το 1/3 του νομού Κιλκίς συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως μεταλλευτική περιοχή και ζώνη υποβαθμισμένου τοπίου.

Όπως τόνισε στην συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των προέδρων Αλέκος Σημαιοφορίδης, είναι αναγκαίο για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής  να διατηρηθεί η αγροτοκτηνοτροφικός χαρακτήρας της.

Κάνοντας λόγο για «πόλεμο σε ανακωχή», ο κ. Σημαιοφορίδης αναρωτήθηκε μήπως η υποβάθμιση της περιοχής προωθείται εσκεμμένα προκειμένου να προβάλουν τα μεταλλεία ως η μόνη λύση για την ανάπτυξη. Ζήτησε δε, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου, την κατασκευή επιτέλους του χρονίζοντος από το 1992 Φράγματος του Μεταξοχωρίου  και  την προστασία του Γαλλικού ποταμού.

Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Μετώπου, Άγγελος Αραμπατζής, αναφέρθηκε στη συνάντηση του φορέα με τον κ. Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος διατύπωσε την άποψη ότι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να ακυρωθεί και το χωροταξικό να αναμορφωθεί, αλλά που μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι τέτοιο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν κατά των μεταλλείων οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Π. Τονικίδης και Γ. Φαχουρίδης, καθώς και οι σύμβουλοι, Β. Καραμπίδης, Κ. Σβέρκος, Γ. Ζώτος, Αντ. Μανουσαρίδης, Αγγ. Αντωνιάδου και Θ. Βαφειάδης.

Aπό kilkis24

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.