Αρχική Απόψεις & Σχόλια Πάχτας, Ελληνικός Χρυσός και ομερτά #skouries

Πάχτας, Ελληνικός Χρυσός και ομερτά #skouries

1
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

b11xmnjiuaecnm
Σύμφωνα με άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Ντάσκα στο ntokoumenta.gr, το Εφετείο Πειραιά απέρριψε την έφεση του Χρήστου Πάχτα κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, που το Νοέμβριο 2014 είχε απορρίψει την αγωγή που του κ. Πάχτα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την αγωγή αυτή, ο Πάχτας ζητούσε αποζημίωση για ηθική βλάβη που δήθεν υπέστη από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που τον ανέφερε ως “γνωστό διαπλεκόμενο και υπόλογο για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής ιστορίας” – αυτό της Ελληνικός Χρυσός. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι ενέργειες του κ. Πάχτα στην υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός πράγματι “στοιχειοθετούν την έννοια της “διαπλοκής” και σε πολιτικό επίπεδο την έννοια του “σκανδάλου””. Ο Πάχτας δεν άσκησε μόνο έφεση κατά της απόφασης αλλά, όπως έγραψε τότε η ΑΥΓΗ, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά κατά της προέδρου του Πρωτοδικείου Πειραιά που έβγαλε αυτή την απόφαση.

Το Εφετείο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση και έτσι ο κ. Πάχτας – ο οποίος μοιράζει αφειδώς αγωγές για “συκοφαντική δυσφήμησή” του σε ανθρώπους που λένε ανοιχτά αυτό που γνωρίζει όλος ο κόσμος – είναι και επισήμως “διαπλεκόμενος”.

Τέλος της υπόθεσης, όμως άλλο είναι το ενδιαφέρον:

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Ντάσκας, η απόφαση έχει τρεις μήνες που βγήκε από το Εφετείο Πειραιά. Μάλιστα, ένα σχετικό άρθρο του κ. Ντάσκα – αυτό το ίδιο ή κάποιο παραπλήσιο – είχε δημοσιευτεί το Δεκέμβριο στην έντυπη έκδοση της  εφημερίδας «F&M Voice» αλλά πέρασε απαρατήρητο. Στο γεγονός αναφέρθηκε στις 28 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος Πέτρος Παπαβασιλείου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας fmvoice.gr, σε άρθρο με τίτλο:  Περίεργη «σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Πάχτα.

Περίεργη, πράγματι. Όσο κι αν ψάξαμε στο διαδίκτυο, δεν εντοπίσαμε καμμία άλλη αναφορά σε αυτή τη δικαστική απόφαση, πέραν των δυο άρθρων του κ. Ντάσκα και του κ. Παπαβασιλείου. Και δεν περιμέναμε βέβαια να αναδείξουν το θέμα …το Capital.gr και η Καθημερινή, αλλά η σιωπή των μέσων ενημέρωσης που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία είχαν προβάλει δεόντως τόσο την αγωγή του Πάχτα όσο και την πρωτόδικη απόφαση, είναι εκκωφαντική. Ο  ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος γιατί δεν δημοσιοποίησε την απόφαση που αποδεικνύει, οριστικά πλέον, το ρόλο του Χρήστου Πάχτα στο σκάνδαλο των Μεταλλείων Κασσάνδρας; Μήπως το σκάνδαλο δεν είναι τόσο σκάνδαλο πια;

Ρητορικά τα ερωτήματα βεβαίως.

_____

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο του κ. Ντάσκα που αφορά το Χρήστο Πάχτα

“ΕΦΕΤΕΙΟ: Ο ΠΑΧΤΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΖΗΜΙΩΣΑΝ 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Ο Χρήστος Πάχτας πήγε για μαλλί με δικαστική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και έμπλεξε σε περιπέτειες ο ίδιος, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και ίσως και η κυβέρνηση Σημίτη!

Η δικαστική απόφαση που φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα δίνει τον ορισμό του σκανδάλου και της διαπλοκής. Aποφαίνεται ότι αυτές τις δυο λέξεις αν τις αποδώσει κανείς στη δράση του Χρήστου Πάχτα στην υπόθεση της επιχείρησης “ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ” στη Χαλκιδική, δεν κάνει συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του εν λόγω πολιτικού. Διαπράττει μεν το αδίκημα της απλής δυσφήμησης, αλλά αυτό δεν τιμωρείται γιατί προέχει η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και των συμφερόντων και δικαιωμάτων πολιτών της περιοχής που υφίσταται σοβαρότατα πλήγματα από την εξόρυξη μεταλλευμάτων στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή που εξέδωσε ο εφέτης Γιάννης Λαμπρόπουλος στο Εφετείο Πειραιά θέτει τελεσίδικα και ένα ακόμα πιο σοβαρό θέμα από το αν δικαιολογείται η χρήση των λέξεων “σκάνδαλο” και “διαπλοκή’ όταν “συντάσσεται” με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και τον Χρήστο Πάχτα.

Η απόφαση διαπιστώνει, οριστικά και τελεσίδικα, ότι ο ίδιος ο Χρήστος Πάχτας, ως υφυπουργός Οικονομίας το 2003, με τις υπογραφές που έβαλε στην παραχώρηση των εκτάσεων της Χαλκιδικής στην Ελληνικός Χρυσός διέπραξε παράνομες πράξεις, από τις οποίες το δημόσιο ταμείο ζημιώθηκε με ποσό τουλάχιστον 15 εκατ. ευρώ.

Η διαπίστωση αυτή είχε γίνει και με πρωτόδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, αλλά ο Χρήστος Πάχτας είχε ασκήσει έφεση αμφισβητώντας και ότι διέπραξε σκάνδαλο και ότι είναι διαπλεκόμενος και επίσης ότι διέπραξε παρανομίες στην υπόθεση αυτή, την οποία απέδωσε σε συλλογική κυβερνητική θέση.

Η απόφαση του Εφετείου εκδόθηκε πριν 3 μήνες από το Εφετείο Πειραιά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς μένει ως σήμερα στις δάφνες της δικαίωσης χωρίς να κάνει το οφειλόμενο παραπέρα βήμα.

Ποιό είναι αυτό;
Μα οι παρανομίες που διαπιστώνει η δικαστική απόφαση ότι έγιναν με υπογραφή Πάχτα. Το δικαστήριο κάνει εκτεταμένη ανάλυση και παρουσίαση στοιχείων με βάση τα οποία τα ελληνικά ταμεία ζημιώθηκαν με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως σήμερα είναι κυβέρνηση και θα έπρεπε να στείλει την απόφαση στην Εισαγγελία, ώστε να αρχίσει έρευνα για το ποιοι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.

Τουλάχιστον έναν, τον Χρ. Πάχτα τον προσδιορίζει ρητά και κατηγορηματικά η απόφαση”.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Την επόμενη φορά που θα ανέβει ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη κάποιοι πρέπει να πάνε να του θυμίσουν πως: Πάχτας sund servanda

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.