Πολωνία: Οκτώ τελικά οι νεκροί μεταλλωρύχοι μετά από το σεισμό #skouries


%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%b1

Οκτώ είναι είναι τελικά οι νεκροί μεταλλωρύχοι στο ορυχείο αργύρου και χαλκού της Ρούντνα, στο Πολκοβίτσε της νοτιοδυτικής Πολωνίας, ύστερα απο σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα, ο σεισμός ήταν μόνο 3,4 Ρίχτερ. Αρχικά είχαν ανακοινωθεί μόνο δύο νεκροί και έξι αγνοούμενοι.

Έννέα ακόμα εργαζόμενοι στο μεταλλείο υπέστησαν τραυματισμούς στο κεφάλι και τη σπονδυλική στήλη. Το ορυχείο ανήκει στην κρατική εταιρεία παραγωγής χαλκού KGHM, μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χαλκού και αργύρου στον κόσμο.

Το μεταλλείο της Ρούντνα είναι σε λειτουργία από το 1974 και το δίκτυο των υπόγειων στοών του φτάνει τα 1.244 μέτρα βάθος.

“Είμαστε σοκαρισμένοι από την κλίμακα της τραγωδίας, η οποία συνέβη σε σημείο όπου είχαμε εκτιμήσει ως μέτρια την επικινδυνότητα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Οι υπεύθυνοι του μεταλλείου είπαν οτι κάποιες από τις υπόγειες στοές που παραμένουν κλειστές από τους βράχους που κατέπεσαν έχουν πλάτος οκτώ μέτρα και ύψος τέσσερα. Το μεταλλείο θα ξανατεθεί σε λειτουργία, εκτός από το τμήμα του όπου συνέβη το δυστύχημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.