Φάμελλος για Σκουριές: “Ισχύει η απόφαση Σκουρλέτη” #skouries


%cf%86%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%82

Σημαντική συνέντευξη του νέου αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλου στο ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” Θεσσαλονίκης και στον Απόστολο Λυκεσά. Διαβάστε ή ακούστε και θα ακολουθήσει σχολιασμός:

“Η υπογραφή ενός υπουργού δεν δηλώνει μόνο πολιτική τοποθέτηση. Είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς θεσμικών πράξεων που στηρίζονται στη νομοθεσία της χώρας μας. Ο κ. Σκουρλέτης δεν υπέγραψε μόνο με βάση την προσωπική του βούληση. Υπέγραψε με βάση εισηγήσεις υπηρεσιών, επεξεργασία των μελετών, ενστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, αξιολόγηση των ενστάσεων και όλα αυτά γιατί δεν έχει αποδειχθεί η τεχνική εφικτότητα της καρδιάς της μεταλλουργίας χρυσού flash smelting. Είναι κάτι το οποίο και η επιστημονική κοινότητα, το Τεχνικό Επιμελητήριο, είχε εντοπίσει, δεν είναι κάτι που δεν το περίμενε η επιστημονική κοινότητα. Τα κινήματα και ο πολιτικός χώρος της Αριστεράς το είχαν θέσει, τώρα έρχεται η Διοίκηση και το διαπιστώνει επανειλημμένως μετά από ενστάσεις, μετά από αξιολογηση τεχνικών κειμένων, μέσα στη θεσμική λειτουργία της Διοίκησης. Δεν υπέγραψε ο κ. Σκουρλέτης κάτι που πίστευε προσωπικά. Η Ελληνικός Χρυσός και η κάθε επένδυση κρίνεται με βάση τους νόμους που έχει η χώρα μας. Η πράξη αυτή της Διοίκησης, που υπογράφηκε από τον κ. Σκουρλέτη, δεν έχει αναιρεθεί, είναι μια πράξη που στηρίχτηκε στις απαραίτητες προϋποθέσεις και υπάρχουνε προβλέψεις στη νομοθεσία μας πώς θα τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά”.

 


2 απαντήσεις στο “Φάμελλος για Σκουριές: “Ισχύει η απόφαση Σκουρλέτη” #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.