Στις Σκουριές για δεύτερη φορά η Rebecca Harms, επικεφαλής των Πρασίνων στο ΕΚ #skouries


img63649_8780da0bcbf2dd8fe3a4adb4009bf13c_650_450

Η επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, Rebecca Harms, θα βρίσκεται από την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 στην Ελλάδα για να επισκεφτεί το εργοτάξιο εξόρυξης στις Σκουριές Χαλκιδικής και τις κοινωνικές δομές του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Η κυρία Harms έχει προσκληθεί να επισκεφτεί την χώρα μας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) και στο τριήμερο 28 έως 31 Οκτωβρίου. Διαβάστε το δελτίο τύπου με το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης της κας Harms εδώ.

_________

Την πρώτη φορά που η Rebecca Harms επισκέφθηκε την περιοχή, οι Σκουριές ήταν ακόμα δάσος.

IMG_0976

«Θυμίζει Λατινική Αμερική», ήταν το σχόλιο της  Rebecca Harms όταν ένα τζιπάκι των ΟΠΚΕ μας σταμάτησε πάνω στο δημόσιο δασικό δρόμο Μετόχι Χιλανδαρίου-Σκουριές και μας απαγόρευσε να συνεχίσουμε. Αιτιολογία; Καμία. «Αυτές τις διαταγές έχω». Τελικά μας επετράπη να συνεχίσουμε (με συνοδεία δυο τζιπ) όταν είπαμε ότι έχουμε μαζί μας δυο Ευρωβουλευτές.  Η κα Harms κατέγραψε (και σχολίασε) το γεγονός ότι οι απλοί πολίτες αυτού του τόπου ΔΕΝ μπορούν να περάσουν.

Λίγο παραπάνω ένα νέο σκηνικό: Στο σημείο όπου υπήρχε η παράνομη μπάρα ελέγχου της κυκλοφορίας, πριν από το ανοιχτό όρυγμα, τώρα υπήρχαν δυο σειρές κοφτερά συρματοπλέγματα, κάθετα στο δρόμο. Πίσω από τα συρματοπλέγματα, ιδιωτική ασφάλεια και Ελληνική Αστυνομία μαζί. «Πολύ ενδιαφέρουσα αυτη η συνεργασία κρατικής αστυνομίας και ιδιωτικής ασφάλειας», ήταν το νέο καυστικό σχόλιο της Rebecca Harms. Ο επικεφαλής σεκιουριτάς εμφάνισε ένα έγγραφο του Δασάρχη Αρναίας σύμφωνα με το οποίο «ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του παρακαμπτήριου δρόμου και μπορεί να δοθεί σε χρήση». Έτσι υποχρεωθήκαμε να ακολουθήσουμε τον παρακαμπτήριο και δεν περάσαμε μπροστά από το (μελλοντικό) ανοιχτό όρυγμα και τα παράνομα κοντέινερς-γραφεία της εταιρείας.

Η εταιρεία λοιπόν η οποία για πάνω από ένα χρόνο παρανομούσε συνειδητά, κλείνοντας το δρόμο στους πολίτες και παραβιάζοντας θρασύτατα ακόμα και δικαστικές αποφάσεις, έχει τώρα ένα χαρτί του Δασάρχη που της δίνει το δικαίωμα να διακόψει την κυκλοφορία σε αυτό το κομμάτι του δρόμου…  Μικρή λεπτομέρεια: ο κ. Δασάρχης το είχε υπογράψει μόλις την προηγούμενη μέρα! Η νομιμότητα του εγγράφου φυσικά θα ελεγχθεί.

Αυτά συνέβησαν κατά την επίσκεψη των δυο πράσινων Ευρωβουλευτών, της Rebecca Harms και του Νίκου Χρυσόγελου στην περιοχή των μεταλλείων της Χαλκιδικής, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013. Για μια αναλυτική αναφορά των συναντήσεων και επαφών των δυο Ευρωβουλευτών, δείτε εδώ.

(Απόσπασμα από την ανάρτηση μας της 19/6/2013)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.