Ο Γαλαξιάρχης και οι Σκουριές #Galaxyarchis #skouries


 do_panic_button150pxΟ Πέτρος, γνωστός με το ψευδώνυμο “Γαλαξιάρχης”, ήταν ο ένας από τους ανθρώπους που έκαναν γνωστό στην Αθήνα τον αγώνα για τις Σκουριές  από το 2012, τότε που για το συγκεκριμένο θέμα υπήρχε στα ΜΜΕ εντολή απόλυτης σιωπής.  Ήρθε για πρώτη φορά στη ΒΑ Χαλκιδική τον Αύγουστο του 2012,  για να πάρει συνεντεύξεις από κατοίκους της περιοχής για τη ραδιοφωνική του εκπομπή στο Radio Bubble. Ήταν λίγες μέρες μετά τη διαδήλωση της 5ης Αυγούστου και την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό, τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες. Συγκλονίστηκε από το παρθένο δάσος των Σκουριών – όπως και όλοι όσοι είχαν την τύχη να το γνωρίσουν πριν το ξεπατώσει  η Ελληνικός Χρυσός – και από τον αποφασισμένο αγώνα των κατοίκων να το σώσουν.

Ανάπτυξη. Μία που στην Ελλάδα έχουμε περισσευούμενα δάση, ας ξετινάξουμε τα πλέον παρθένα pic.twitter.com/IRVuwb2mug #skouries
— Μάλλον Ακίνδυνος (@galaxyarchis) September 3, 2014

Από τότε αφιέρωσε στις Σκουριές άρθρα στο προσωπικό του blog, ραδιοφωνικές εκπομπές στο Radio Bubble και αμέτρητες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. 

#rbnews: «Να παρακαλάτε να κοιμάται αυτό το βουνό»

#rbnews 20: “Firestarter” – Επιστροφή στις Σκουριές

#rbnews 24: Ένα γαλατικό χωριό στη Χαλκιδική

Παρακολουθώντας από κοντά την υπόθεση των Σκουριών, έγραφε για το σκάνδαλο της υποτιθέμενης “επένδυσης”, για τη διαστρέβλωση της αλήθειας από τα μέσα ενημέρωσης, για τη διαπλοκή με την πολιτική, για τις ακρότητες της αστυνομίας, για τη συμβολή της εταιρείας στον κοινωνικό διχασμό, για τις συγκεντρώσεις των μεταλλωρύχων με σπόνσορα την εταιρεία και για πολλά πολλά άλλα.

«Πλακάζ και Καραμέλες»

Όλες οι αναρτήσεις του Γαλαξιάρχη στο Twitter για τις #skouries εδώ (προσέξτε και τις ημερομηνίες, έχουν σημασία). Και μερικές σκόρπιες στη συνέχεια.

Το τελευταίο tweet του Πέτρου για τις Σκουριές ήταν το εξής:

Αντίο ρε Πέτρο. Σ’ευχαριστούμε.

Καλή δύναμη στους δικούς του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.