Συναυλία ενάντια στις εξορύξεις της ΒΑ Χαλκιδικής – Θεσ/νίκη Παρασκευή 30/9 #skouries


2016_09_30_concert_web

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται συναυλία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού-χαλκού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 8 το βράδυ. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Αγγελάκας, Σπύρος Γραμμένος, Ματούλα Ζαμάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μυστακίδης, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Παύλος Παυλίδης & B-movies, Χαϊνηδες.

Η χρόνια πολιτική διαπλοκή επένδυσε στο να παραδοθεί η Β.Α. Χαλκιδική στα εξορυκτικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος και του συνόλου των υπολοίπων οικονομικών δραστηριοτήτων. Η Ελληνικός Χρυσός και η καναδική Eldorado Gold -με αποδεδειγμένες παραβιάσεις νόμων και περιβαλλοντικών όρων- συνεχίζει να εκτελεί το καταστροφικό εξορυκτικό της πλάνο.

Για την κοινωνία, η προστασία των κοινών πόρων ζωής είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και υποχρέωση. Θεωρούμε βασικό στοιχείο της δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις να μη διευκολύνουν εταιρικά συμφέροντα σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής ευημερίας, να μη συμβιβάζονται με τετελεσμένα που δημιουργούν οι εταιρείες με παράνομους και παραπλανητικούς τρόπους, και να μην εγκλωβίζονται στο δόγμα της μίας και μόνης εναλλακτικής πρότασης που καταστρέφει έναν ολόκληρο τόπο σήμερα και στο διηνεκές.

Το εξορυκτικό σχέδιο για τη ΒΑ Χαλκιδική – του οποίου οι καταστροφικές συνέπειες έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά, και δεν έχει την κοινωνική συναίνεση (ούτε καν την κοινωνική ανοχή) – δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, δεν μπορεί να γίνεται αφορμή διώξεων και ποινικοποίησης κοινωνικών αγώνων, δεν μπορεί να εκμεταλλεύεται νομοθετικά κενά και πολιτική διαπλοκή για να προχωρήσει.

Στις 30 του Σεπτέμβρη δημιουργούμε ξανά μια γιορτή αλληλεγγύης, ένα αντάμωμα ανθρώπων που αγωνίζονται γι’ αυτά που πρέπει να σωθούν. Για να φωνάξουμε, να τραγουδήσουμε … και να προστατέψουμε το δίκιο ενός τόπου.

Αγωνιζόμαστε να σώσουμε τη Β.Α. Χαλκιδική απ’ τη μανία των εξορύξεων, και το δίκιο θα νικήσει.

Συντονισδτικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.