Το the Mall και η ικανότητα του Λάτση να βλέπει το μέλλον


 Το νομικό τρικ του Βενιζέλου για να παρακάμψει τις αποφάσεις του ΣτΕ έγινε κτήμα όλων των υπόλοιπων κυβερνήσεων που το χρησιμοποιούν από τότε σταθερά για υποθέσεις που οι δικοικητικές πράξεις κινδυνεόυν να κριθούν αντισυνταγματικές.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος το 2001 κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για το the Mall χαρκτηρίζοντάς το πληντύριο συμφερώντων αλλά τελικά μάλλον άλλαξε γνώμη.
 Την εβδομάδα που μας πέρασε το υπουργείο Περιβάλλοντος έδωσε σε δημόσια διαβούλευση λίγων ημερών περιβαλλοντική μελέτη με την οποία χαρίζονται οριστικά ακόμα και τα 10.000€ στον όμιλο Λάτση.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτή το The Mall «ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής διασφαλίζοντας όμως παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε σχέση πάντα με το μέγεθος και τη δραστηριότητά του» και «το περιβαλλοντικό ισοζύγιο από την εφαρμογή του Σχεδίου εκτιμάται θετικό λόγω των εκτεταμένων χώρων πρασίνου που εξασφαλίζονται στην περιοχή μελέτης». Άλλωστε η «πολεοδομική και λειτουργική οργάνωση με την οποία υλοποιήθηκε το Ολυμπιακό Χωριό Τύπου έχει μικρές διαφοροποιήσεις σχετικά με τις χρήσεις γης προσαρμοσμένες στις διατάξεις του νέου πλαισίου που καθόρισε ο Ν. 4269/2014».

Και αυτό το τελευταίο είναι ακριβώς το επιχείρημα της Lamda, η οποία επέδειξε αξιοζήλευτη επιμονή επί 13 χρόνια στην παρανομία, αγνοώντας όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους νόμους του ελληνικού κράτους, μέχρι που ήρθε η δικαίωση της με την αλλαγή των ίδιων των νόμων του ελληνικού κράτους.

Τώρα, λοιπόν, ο Όμιλος Λάτση είναι πια νόμιμος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αναλάβει και την επένδυση στο «Ελληνικό». Το άλλο μεγάλο έργο στο οποίο έχει υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει έναν υπέροχο πνεύμονα πρασίνου… Τουλάχιστον βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας. Γιατί ξέρετε πως είναι αυτά…


Μία απάντηση στο “Το the Mall και η ικανότητα του Λάτση να βλέπει το μέλλον”

  1. Γιατί τα γράφεις τώρα, σ, Ήσυχε, δεν καταλαβαίνω…τι διδάσκεται ο σημερινός neaderdal απολιτικός κάτοικος της ερημης χώρας από τη δημοσίευσή σου; Ιστορία; Πρόκειται για πλήρως ανιστορικά και επιλήσμονα όντα ΟΦΑ και για την “τσεπη τους” κατά την ελληνιστή μεταφερόμενη γερμανικής προελευσης λάμπα φωτισμού OSRAM?
    Η καταληκτική μου φράση χθες 22/9 στην Λήδα Παπαστεφανάκη, για το ίδιο θέμα “Ελληνικό” ενοψει συνεδρίου 21-23 Οκτώβρη, στην Αθήνα. Περισσότερα στη διάθεσή σου: […] Ως επίλογο σας ενθέτω, δυστυχώς, τον ασθμαίνοντα οδοντωτό του ελληνικού κοινοβουλίου να ανηφορίζει μετά πολύ κόπου τον Βουραϊκό ποταμό, στη διαδρομή “Πώληση Ελληνικού”, βλέπε “τελική λύση” – “Endlösung” –
    “Ολοκαυτωμα” του πρώην ΚΑΑ Ελληνικού, επειδή η πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου – αν τολμούσε, ας έπραττε διαφορετικά- “συμμορφούται πλήρως
    και ολοκληρωτικά προς τας υποδείξεις”, με την αποψινή (22/9/2016) ψηφοφορία, όπως θα ενημερωθείτε και από τα ΜΜΕ. εντυπα και ηλεκτρονικά, του νπμοσχεδίου για το Ελληνικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.