Να παρέμβει αμέσως τώρα ο Υπουργός #skouries


Άρθρο π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου από το blog vasilinos.wordpress.com

web-104655

Eπειδή πιστεύω ότι απευθύνομαι σε άτομα που καλλιεργούν την σκέψη και δεν θέλουν εσύ να σκέφτεσαι για εκείνους, γι’αυτό το λόγο θα καταστήσω γνωστό ένα γεγονός, και οι αναλύσεις θα είναι δικές σας.

Διανύουμε το “Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη 2016-2017” για τα 2.400 έτη από την γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου. Aναμφισβήτητα ένα σημαίνον κεντρικό πρόσωπο σε όλο αυτό το «πανηγύρι», είναι ο έγκριτος αρχαιολόγος κ. Κων/νος Σισμανίδης, στον οποίο οφείλεται όλη η ανασκαφική εργασία της γενέτειρας του Αριστοτέλη, των Αρχαίων Σταγείρων. Επίσης σ’ αυτόν οφείλεται όλη η αναστήλωση και ανάδειξη του πολύ σημαντικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Όλος ο αρχαιολογικός χώρος είναι ποτισμένος με τον ιδρώτα αυτού του αρχαιολόγου. Ό,τι έγινε, έγινε με κόπο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, άρνηση χρηματοδότησης κ.λ.π. Ο κ. Σισμανίδης όμως, παρ’όλα αυτά, μαζί με τους κατοίκους της Ολυμπιάδος κατάφεραν να φέρουν στο φως τη γενέτειρα του Αριστοτέλη και να την κάνουν γνωστή στην παγκόσμια κοινότητα.

Οι υπεύθυνοι των διεθνών βραβείων “Giuseppe Sciacca”, εκτιμώντας το έργο αυτού του σημαντικού αρχαιολόγου, αποφάσισαν να τιμήσουν και να βραβεύσουν τον κ. Σισμανίδη. Έτσι ορίσθηκε για αύριο Κυριακή 28 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ., η εκδήλωση «Αριστοτελικά εντυπώματα». Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αριστοτέλης 2.400 χρόνια…». Και στο site του Δήμου Αριστοτέλη, και στο site Διεθνή Βραβεία “Giuseppe Sciacca”, αναφέρουν ότι η συναυλία, η θεατρική παράσταση, οι εκδηλώσεις βράβευσης, θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων.

Θα ήθελα λοιπόν, να σας ενημερώσω ότι όλοι οι ιθύνοντες και υπεύθυνοι, δεν έδωσαν άδεια ώστε να γίνει η βράβευση του κ. Σισμανίδη στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, κι ως εκ τούτου θα γίνει έξω από τον αρχαιολογικό χώρο, με φόντο τα πουρνάρια!!

Αργά εχθές βράδυ, βγάλαμε αυτή τη φωτογραφία με την εξέδρα που έχει στηθεί από τον Δήμο στα πουρνάρια, έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.

223443-final-web

Οι υπεύθυνοι διέθεσαν όλο αυτό το διάστημα τον αρχαιολογικό χώρο για τις χορωδίες της Αρναίας, για αριστοτελικές συζητήσεις, για το “αυγουστιάτικο φεγγάρι”, για…, για…, για….

web-0040

Όμως δυστυχώς, για τον ίδιο τον αρχαιολόγο που έδωσε τη ζωή του για την ανάδειξη αυτού του χώρου, αρνήθηκαν να δώσουν άδεια ώστε να γίνει η βράβευσή του εκεί όπου ο χώρος είναι ποτισμένος με τον ιδρώτα του.

Οι υπεύθυνοι έκριναν ότι για να δούμε τη χορωδία της Αρναίας, πρέπει να έχουμε φόντο την αρχαία αγορά των αρχαίων Σταγείρων, έργο που ανέδειξε ο κ. Σισμανίδης.

Τώρα που ο κ. Σισμανίδης βραβεύεται γι’αυτό το έργο του έκριναν πως τα τηλεοπτικά κανάλια πρέπει να δείχνουν -κι εμείς πρέπει να βλέπουμε- ως φόντο τα πουρνάρια που βρίσκονται έξω από τον αρχαιολογικό χώρο. Τελικά μόνο για τον κ. Σισμανίδη απαγορεύεται να γίνουν οι εκδηλώσεις στον χώρο τον οποίο ο ίδιος ανέδειξε!! Αυτή την ανηθικότητα, δεν πιστεύω ότι θα την ζούσαμε ούτε επί Σαμαρά. Πιστεύω ότι σαν υπουργός τότε Πολιτισμού, θα είχε παρέμβει.

Εκείνο όμως που με ξεπερνά, είναι ότι πριν λίγο καιρό, όλα τα blogs και τα μέλη του κινήματος (πλην του blog μας “vasilinos”), «οργίαζαν» με τις αναρτήσεις-ανακοινώσεις του κ. Σισμανίδη για την εύρεση του πιθανού χώρου ενταφιασμού του Αριστοτέλη. Σήμερα που το σύστημα απαξιώνει τον κ. Σισμανίδη και τον θέτει εκτός αρχαιολογικού χώρου, στέλνοντάς τον στα πουρνάρια, για όλους μας είναι «απλά Τετάρτη», ενώ από πολλούς γίνεται και αγώνας ώστε να μη γίνει αντιληπτό το γεγονός, και γι’ αυτό δηλώνουν μέχρι και σήμερα, ότι οι αυριανές εκδηλώσεις θα γίνουν «στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων», τη στιγμή που οι ίδιοι στήνουν την εξέδρα, τα καθίσματα κ.λ.π., έξω από τον αρχαιολογικό χώρο (με φόντο όχι όπως πάντα κάνουν την Αρχαία Αγορά της γενέτειρας του Αριστοτέλη, που την ανέδειξε ο κ. Σισμανίδης), αλλά με φόντο τα πουρνάρια, έξω και μακριά από την Αρχαία Αγορά και από τον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων.

Όταν ο Καθηγητής Αρχαιολογίας Π. Φάκλαρης δηλώνει ότι στις Σκουριές δεν υπάρχουν αρχαιολογικοί χώροι, αλλά μόνο υπολείμματα εκαμινεύσεων, που μάλιστα έχουν μεταφερθεί από αλλού για την επίστρωση των δρόμων και από την έκθεσή του αυτή αποφασίζεται «να πάρει ο διάβολος τον τόπο» και στην πραγματικότητα στην περιοχή υπάρχει δίκτυο αρχαιολογικών χώρων, αρχαίοι οικισμοί κ.λ.π. (δείτε την προηγούμενη ανάρτησή μας με τίτλο: “Ένα εύλογο ερώτημα προς τον Δήμο”

όταν απαγορεύουν στον κ. Σισμανίδη να βραβευθεί στον χώρο που ανέδειξε, τη στιγμή που ο ίδιος κάνει αγώνα ανάδειξης και προστασίας του τόπου μας και το 2006 μαζί με τον κ. Ε. Τσιγαρίδα απεφάνθη (7/8/2006), ότι οι Σκουριές βάσει του Ν.3028/ 28.6.2002 προστατεύονται ως αρχαιολογικός χώρος, και δεν συμφωνεί η υπηρεσία για ανάπτυξη μεταλλείων,

τότε όταν συμβαίνουν αυτά και το κίνημα δεν κινείται, δείχνει ότι μετετράπη σε «ακίνητο».

Εάν τώρα δεν παρέμβει ο Υπουργός Πολιτισμού για το θέμα αυτό, ώστε να… «κανονίσει» τον «Κανονίδη» και να επικρατήσει η αξιοπρέπεια, η αυριανή εικόνα με τον κ. Σισμανίδη με φόντο τα πουρνάρια και με κλειστό τον αρχαιολογικό χώρο, θα είναι μια διηνεκής μαρτυρία της ελληνικής ξεφτιλισμένης κατάντιας.

 «Συγχαρητήρια» σε όλους τους συντελεστές. Με το καλό να τιμήσουμε και τον αρχαιολόγο που αναδεικνύει τα Λουτρά του Μαδέμ Αγά μέσα στο άλσος του Αριστοτέλη, διότι όπως εμπράκτως αποδεικνύουμε, από το πνεύμα που εμφορούμεθα και ενεργούμεθα, «Μαδέμ Αγάς» μας πρέπει και όχι Αριστοτέλης.

Υ.Γ.: Εσείς οι εκατοντάδες «φίλοι» που θα διαβάσετε το παρόν, κάντε πως δεν το διαβάσατε και συνεχίστε τον φραπέ στον καναπέ σας· μην κάνετε το «έγκλημα» να το κοινοποιήσετε δείχνοντας αλληλεγγύη στον αρχαιολόγο που αγαπά τον τόπο μας, διότι μπορεί να στενοχωρηθούν οι υπεύθυνοι της προαναφερθείσας ξεφτίλας και κατάντιας. Κοινοποιείστε την αλλαγή της εικόνας του προφίλ σας και το φραπεδάκι που πίνετε στην παραλία κι αφήστε άλλους «να βγάλουν το φίδι από την τρύπα».


4 απαντήσεις στο “Να παρέμβει αμέσως τώρα ο Υπουργός #skouries”

  1. μα βεβαια ….οταν γεννιεσαι μεγαλωνεις και αναθρεφεσαι ραγιας τοτε ο μανδεμ αγας σου αρμοζει…βλεπετε ο αριστοτελης που αντιπροσωπευει την ελευθερια [ και την ελευθερη σκεψη ] τρομαζει καποιους…..

  2. Συμφωνώ με το άρθρο αλλά εμφορείται από μια αντίληψη ότι ο υπουργός διαβάζει το μπλόγκ και όλα λύνονται με ένα τηλέφωνο. Άμα είναι ο κάθε υπουργός να ασχολείται προσωπικά με μια εκδήλωση τιμής τότε όχι χρόνο δεν θα έχει για τα σημαντικά αλλά κλάφτα Χαράλαμπε. Δεν θέλουμε υπουργούς εμείς, σούπερμαν θέλουμε.

  3. Εμένα πάλι γιατί μου μπήκε η ιδέα πως μετά το χθεσινό αποκλείεται να ξανακούσουμε τον κ. Σισμανίδη να αφήνει οποιοδήποτε υπονοούμενο οτι υπήρξε οποτεδήποτε παρεμπόδιση του έργου του από κάποιους σχετιζόμενους με εξορυκτικές εταιρείες;
    Αναζητήστε τους τιμώντες και τους “υπεύθυνους”. Μερικές φορές τα τιμητικά βραβεία δεν είναι τόσο αθώα και τιμητικά όσο φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.