Σκουρλέτης για Eldorado: “Αναμένουμε εντός διμήνου να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις” #skouries


skourletis_26Απόσπασμα συνέντευξης οτυ Υπουργού Περιβάλλοντος από εδώ.

[…] Σε ό,τι αφορά την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και μετά την επιστροφή στην εταιρεία ως ελλιπούς και λανθασμένης της τεχνικής μελέτης για την μεταλλουργική μονάδα χαλκού/χρυσού λέει ότι «οι κινήσεις του υπουργείου είναι καθαρές, ελέγχουμε τη νομιμότητα κάθε φορά της σύμβασης και των μελετών και κρίνουμε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον.

Γι’ αυτό και έχουν εγκριθεί συμβατές άδειες και σε κάποιες άλλες όπως η τελευταία που ήταν η πιο σημαντική επιστράφηκε και αναμένουμε εντός διμήνου να  δοθούν σοβαρές εξηγήσεις». Σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον αμίαντο, τονίζει ότι «τα έχουμε αντιμετωπίσει, υπάρχει μάλιστα και σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κάθε φόρα που εντοπίζεται αμίαντος σε μία εξόρυξη, γιατί από μόνο του δεν είναι ικανό για να απαγορευθεί, όσοι έχουν σχέση με το αντικείμενο το αντιλαμβάνονται».

Σε σχέση με τα προβλήματα καθιζήσεων στη  Στρατονίκη αναφέρει ότι γίνονται συσκέψεις για το ζήτημα αυτό «είναι αντικείμενο έρευνας από τους αρμόδιους επιστήμονες». Σε ότι αφορά την συνολική θέση για την εξόρυξη παρατηρεί πως «δεν πρέπει να συγχέουμε τους ρόλους που είναι διαφορετικοί των ανθρώπων που μέσα από το κίνημα εναντιώνονται στην συγκεκριμένη εξόρυξη, με το υπουργείο και την κυβέρνηση που καλούνται μέσα από τις ισχύουσες συμβάσεις και νόμους να αντιμετωπίζουν το θέμα. Δεν ταυτίζονται αυτά τα δύο, όπως δεν ταυτίζεται και η άποψη ενός κόμματος που τα συνθέτει όλα για να διαμορφώνει μια κεντρική προσέγγιση».


3 απαντήσεις στο “Σκουρλέτης για Eldorado: “Αναμένουμε εντός διμήνου να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις” #skouries”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.