Σύλλογοι Μ.Παναγίας: “Δεν δικάζονται οι 21 – Δικάζεται η τοπική κοινωνία” #skouries


13417482_1692225117696029_365307934381108234_n
Την Πέμπτη 9 Ιούνη 2016 ξεκινά η δίκη των 21 συναγωνιστών κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής για την υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών, η οποία αποτέλεσε την απαρχή γενικευμένων διώξεων στην περιοχή.

Για την πραγματοποίηση της «με κάθε κόστος επένδυσης» εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό εναντίον των κατοίκων, με καταδρομικές επιχειρήσεις στα χωριά, μαζικές προσαγωγές, ανακρίσεις χωρίς δικηγόρους, παράνομη λήψη DNA. Όλα αυτά με σκοπό την καταστολή κάθε αντίστασης της τοπικής κοινωνίας, που αγωνίζεται για τη ζωή, το περιβάλλον, το νερό και την αξιοπρέπεια.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε τα μέλη μας σε νυχτερινή διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους Τετάρτη 8 Ιούνη και την επόμενη μέρα όλοι μαζί στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα δικάζεται στον Πολύγυρο ο συγχωριανός μας αγωνιστής μπαρμπα-Θόδωρος, επειδή διαδήλωνε εναντίον της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα να προφυλακίσουν δύο συναγωνιστές μας, και στον οποίο δηλώνουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας.

Οι Σύλλογοι
Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγίας
Ιππικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγίας
Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλης Παναγίας
Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.