“Να απομακρυνθεί το εργοστάσιο χρυσού”, λέει ο ανασκαφέας των αρχαίων Σταγείρων (ηχητικό)


CjXciVvVEAAOXZo

Ο αρχαιολόγος Κώστας Σισμανίδης που ανέσκαψε τα αρχαία Στάγειρα μιλά στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93.4 και τον Απόστολο Λυκεσά και υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα των εικοσαετών ανασκαφικών του ερευνών στα Στάγειρα, σημερινή Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, σε συνάρτηση με τις αρχαίες μαρτυρίες που παραθέτει τον οδηγούν στο αναμφισβήτητο συμπέρασμα ότι το δημόσιο υπέργειο οίκημα στο οποία αναφέρεται ήταν ο τάφος ηρώο στο οποίο είχε εναποτεθεί η τέφρα του μεγάλου φιλοσόφου.

«Δεν νοιώθω ότι παίρνω κανένα ρίσκο και αν υπάρξουν αντιδράσεις θα είναι από κακοπροαίρετους» δηλώνει με βεβαιότητα κρατάει πάντως και την ανάσα του  σημειώνοντας «δεν ξέρω αν τους πείσω όλους σήμερα». Παράλληλα τονίζει χαρακτηριστικά «νοιώθω ρίγος και αγωνία για τις αντιδράσεις αλλά είναι ο τάφος του Αριστοτέλη».

Παράλληλα ο κ. Σισμανίδης αναφέρεται και στις σημερινές καταστάσεις απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την εγγύτητα του ευρήματος με την επιχείρηση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ διώχθηκα παλιά από την τότε κυβέρνηση για την κοινωνική μου δράση στην Ολυμπιάδα (για την προηγούμενη προσπάθεια εξόρυξης από την TVX). Οι δικές μου ενέργειες απομάκρυναν τότε το εργοστάσιο χρυσού από την Ολυμπιάδα, όχι πολύ μακριά αλλά σε γειτονικές περιοχές. Δική μου θέση είναι ότι πρέπει να απομακρυνθεί (η εξόρυξη) από την Ελλάδα και όχι μόνο από την Χαλκιδική και την Βόρεια Ελλάδα».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ


4 απαντήσεις στο ““Να απομακρυνθεί το εργοστάσιο χρυσού”, λέει ο ανασκαφέας των αρχαίων Σταγείρων (ηχητικό)”

  1. ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ: Ο Βενιζέλος (με τον Πάχτα) εμπόδιζαν τις ανασκαφές για τον τάφο του Αριστοτέλη υπέρ της ανθΕλληνικός Χρυσός!

    https://olympia.gr/2016/05/26/%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1-%CE%BF-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B6%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%AC%CF%87%CF%84/#comments

  2. μια χαμογελαστή εισαγγελέας στο Πολύγυρο που κυνηγά εξοντωτικά τους κάτοικους Ιερισσού δεν βρέθηκε μέχρι τώρα να ασκήσει ποινική διώξει σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία του καθηγητή τι αίσχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.