Σκουριές και Megamou: 3+1 βιντεάκια


Απόσπασμα από ανάρτηση του luben.tv που με χιουμοριστική διάθεση θυμάται “20 στιγμές που το Μεγάλο Κανάλι φλέρταρε με το Πούλιτζερ”. 20 στιγμές δημοσιογραφικής αλητείας, ανατριχιαστικής αναλγησίας, εμετικής προπαγάνδας και ξεπλύματος του φασισμού.

Από το “απάνθισμα” δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι Σκουριές.

1931974_10208875427543180_1351508043_n

Σκηνή 6: Σκουριές και Megamu

Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω (#not), το Mega έχει δείξει διαχρονικά ενδιαφέρον για τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής (γκουχγκουχΜπόμπολαςγκουχ). Όταν στα μέσα του 2012 η σύγκρουση με τους κατοίκους που διαμαρτύρονται παίρνει βίαιο χαρακτήρα, τα ρεπορτάζ του καναλιού για το θέμα αρχίζουν να αποτελούν διαχρονικά μνημεία. Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση των κατοίκων ως «τρομοκρατών» ξανά (βλέπε και την περίπτωση της Κερατέας πιο πάνω)

Είτε αργότερα για την κάλυψη των «εργατικών αγώνων» των εργατών (το ότι μέχρι τότε το κανάλι είχε κατασυκοφαντήσει κάθε –μα κάθε- εργατική κινητοποίηση είναι άλλο ζήτημα). Bonus Μπουμπούκος στο τέλος του βίντεο.

Είτε με δακρύβρεχτο ρεπορτάζ για την τελική απόφαση αναστολής των εργασιών.

Ας την ξαναδούμε την τελευταία καρτέλα για να μην ξεχνάμε τις πολιτικές συγγένειες όχι μόνο του Megaλου καναλιού, αλλά και του μεγαλομετόχου και της “επένδυσής” του στη Χαλκιδική:

“Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία…”

CdGnf2fWAAAYnF1

Σκηνή 20: Κι αν δεν είναι;

Ο Κλέων Γρηγοριάδης γλεντάει για δεύτερη φορά το Mega μέσα στην έδρα του και αναγκάζει τον Γιάννη Πρετεντέρη να καταλήξει στο γνωμικό «Μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία, απλά, δραστηριοποιείται, δεν λέω τώρα δεν θελω να ακξσδαλασδ λκξασδξκλασdoradogold δλασκξ» στη συζήτηση για την αδειοδότηση των καναλιών.

Kαλά ξεμπερδέματα με τα χρέη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.