Θεσ/νίκη 5/3: Ούτε στις Σκουριές, ούτε Ολυμπιάδα, ούτε πουθενα στη Β.Ελλάδα


FB_IMG_1456515843560

Οι Επιτροπές Αγώνα Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού καλούν σε πορεία το Σάββατο 5 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη

Μετά τις δυο πετυχημένες δράσεις στο εργοτάξιο των Σκουριών, παρεμβαίνουμε στην πόλη θέλοντας να δείξουμε ότι ο αγώνας δεν σταματά.

Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη, όπως δείχνουν τα γεγονότα, να βάλει τέλος στις καταστροφή της Χαλκιδικής. Δεν λέει κουβέντα για τα σχέδια που υπάρχουν για την επέκταση αυτής της καταστροφής σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η εταιρεία με εκβιασμούς και υποκριτικό ενδιαφέρον για τις δουλειές των εργαζομένων και διάφορους τακτικούς ελιγμούς, όπως η «παύση των εργασιών», περνά στην αντεπίθεση θέλοντας να δώσει μια «τελειωτική μάχη» απέναντι σε μια υποχωρητική κυβέρνηση. Παρά τη ρητορική που έχει αναπτύξει το υπουργείο κατά της εταιρίας, η έκδοση των αδειών από διάφορες υπηρεσίες συνεχίζεται. Η έκδοση της άδειας δόμησης από την πολεοδομία, που η εταιρία προσπαθούσε επι 3 χρόνια να πάρει, προαναγγέλει την έκδοση και των υπολοίπων αδειών, που η εταιρία απαιτεί εκβιαστικά μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Σε αυτά τα πλαίσια το κίνημα προχωράει, μακρυά από τις αυταπάτες της «ανάθεσης», στην κλιμάκωση του αγώνα. Η πορεία της Θεσσαλονίκης θέλουμε να είναι ακόμα ένα δείγμα ότι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής αλλά και όλης της Β. Ελλάδας συνεχίζει το αγώνα, μέχρι την τελική λύση του ζητήματος.

Πιστεύουμε ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού δεν είναι ένα “τοπικό πρόβλημα” αλλά αφορά όλη την κοινωνία της πόλης και λόγω των επιπτώσεων που θα έχει αλλά και λόγω της συμβολικής σημασίας που έχει αποκτήσει σαν ένας αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην πορεία το

Σάββατο 5 Μάρτη
11:30
στην Πλατεία ΧΑΝΘ

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ:

Προωθήστε το event στο facebook:

https://www.facebook.com/events/1742162172681559/

2016_03_05_Thessaloniki


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.