Μια πρωινή συζήτηση με τον Πωλητή Αριστοτέλη στο #skouries…


Ενδιαφέρουσα ήταν η εξέλιξη της κουβέντας μας χθες το πρωί με τον υπάλληλο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός γνωστό και ως “Πολίτη (ή πωλητή) Αριστοτέλη” στο Twitter, στο hashtag #skouries. Την παραθέτουμε πιο κάτω και πιστεύουμε ότι αξίζει να τη διαβάσετε προσεκτικά γιατί είναι αποκαλυπτική.

Αν προσπεράσετε τις ύβρεις και τις προσωπικές επιθέσεις, θα διαπιστώσετε ότι ο συνομιλητής μας δεν απαντάει σε κανένα απολύτως ερώτημα και δεν δίνει καμία πηγή υποστηρικτική των απόψεών του. Αλλάζει θέμα μόλις διαπιστώνει τη γκάφα του σχετικά με πηγές της ρύπανσης από αρσενικό: η εξόρυξη είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες διασποράς αρσενικού στο νερό. Και περνάμε στο flash smelting:

Αδυνατεί να κατονομάσει έστω και μία πυρομεταλλουργία χαλκού που να επεξεργάζεται συμπυκνώματα με 11% αρσενικό, όπως υποτίθεται ότι θα κάνει το εργοστάσιο της Ελληνικός Χρυσός στο Μαντέμ Λάκκο.

Προσπερνάει με πιρουέτες τις αποκαλύψεις ότι η Ελληνικός Χρυσός και η Outotec είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους ότι ΔΕΝ θα γίνει μεταλλουργία στην Ελλάδα.

Δεν έχει να υποδείξει ούτε μία επιστημονική δημοσίευση που να αποδεικνύει ότι αυτό που ισχυρίζεται η Ελληνικός Χρυσός είναι τεχνικά εφικτό και περιβαλλοντικά αποδεκτό.

Το κρυφτούλι με τη μέθοδο που υπάρχει αλλά δεν υπάρχει, που εφαρμόζεται σε 50 εργοστάσια σε όλο τον κόσμο αλλά που κανένα από αυτά δεν διαχειρίζεται αρσενικό πάνω από 0,3%, πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Τώρα που βγήκε η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ πρέπει να αξιολογήσει επιστημονικά τη μελέτη και να αποφανθεί για την εφαρμοσιμότητά της. Η παράταση αυτής της εκκρεμότητας  είναι καταστροφική για τον τόπο, τραγική για το δημόσιο συμφέρον και εξυπηρετεί μόνο την εταιρεία.

Διαβάζεται από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή στο επάνω μέρος βρίσκονται τα νεώτερα tweets.

fs13 fs12 fs11 fs10 fs9 fs8 fs7 fs6 fs5 fs4  fs2fs3 fs1


2 απαντήσεις στο “Μια πρωινή συζήτηση με τον Πωλητή Αριστοτέλη στο #skouries…”

  1. Στοιχεία όντως μπορεί να μην έχουν αλλά έχουν έναν ολόκληρο μηχανισμό απο πίσω που δεν τους τα ζητάει. Πάντως, απο PR η εταιρεία ειναι άθλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.