Πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εldorado από τη Moody’s


moodys-puts-175-energy-and-mining-firms-on-review-as-low-prices-bite1

Η Eldorado Gold είναι μεταξύ των 175 εταιρειών εξόρυξης και ενέργειας που είναι υπό αναθεώρηση από τον οίκο Moody’s για υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας. Ακολουθεί μεταφρασμένο άρθρο από το mining.com.

H Moody’s θέτει 175 εταιρείες εξόρυξης και ενέργειας υπό αναθεώρηση καθώς πλήττονται από τις χαμηλές τιμές

Η BHP Billiton, η Rio Tinto, η Anglo American και η Vale είναι μεταξύ των δεκάδων μεταλλευτικών και ενεργειακών επιχειρήσεων που η Moody’s έθεσε υπό αναθεώρηση την Παρασκευή για υποβάθμιση της πιστοληπτικής τους ικανότητας, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να πλήττονται από τη βαθιά πτώση των τιμών των βασικών εμπορευμάτων που προκλήθηκε από την υπερπροσφορά και την επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας.

Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας  12 εταιρειών εξόρυξης στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και 11 εταιρειών στις ΗΠΑ προκειμένου να «αναπροσαρμοστούν οι αξιολογήσεις του χαρτοφυλακίου των ορυχείων για να ευθυγραμμιστούν με τη θεμελιώδη αλλαγή των πιστωτικών συνθηκών στον παγκόσμιο κλάδο της εξόρυξης”.

Στον Καναδά, η Moody’s έθεσε υπό αναθεώρηση για υποβάθμιση 12 εταιρείες εξόρυξης, μεταξύ των οποίων η Barrick Gold, η Teck Resources, η Eldorado Gold, η IAMGOLD Corp., η Taseko Mines, η HudBay Minerals και Lundin Mining, ενώ ο αριθμός των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν από μια υποβάθμιση στην Αυστραλία είναι μόλις τέσσερις: η Fortescue Metals, η Newcrest Mining, η South32 και η Alcoa.

Τρεις από τους κορυφαίους παγκόσμιους ενεργειακούς ομίλους – η Royal Dutch Shell, η Total και η Statoil – είναι επίσης μεταξύ των εταιρειών που κινδυνεύουν με υποβάθμιση μετά την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, που επιδεινώθηκε αυτή την εβδομάδα, φέρνοντας τις απώλειες το 2016 κοντά στο 30%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εταιρείες που επηρεάζονται περιλαμβάνουν επίσης τη Newmont Mining, την  AngloGold Ashanti και τη Gold Fields. Η πιστοληπτική ικανότητα της Glencore υποβαθμίστηκε τον περασμένο μήνα σε ένα σκαλί πάνω από το “σκουπίδι” από την Moody’s, η οποία επικαλέστηκε τις πιθανά αρνητικές συνθήκες στην αγορά εξόρυξης κατά τα επόμενα δύο χρόνια.

Η Moody’s αναμένει να ολοκληρώσει τις περισσότερες από τις προγραμματισμένες αναθεωρήσεις της αξιολόγησης των ενεργειακών και μεταλλευτικών εταιρειών μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.


4 απαντήσεις στο “Πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Εldorado από τη Moody’s”

  1. Μα καλά, τόση δύναμη και επιρροή έχει τελοσπάντων αυτός ο Σκουρλέτης ωστε να φέρει τα πάνω κάτω στην παγκόσμια αγορά μετάλλων και να κοντεύει να οδηγήσει σε κλείσιμο ένα σωρό μεταλλευτικές εταιρείες;

  2. Να κλείσουν τώρα όλα τα μεταλλεία στον κόσμο!!!! Να δούμε πώς θα αγοράζετε τα τελευταία μοντελάκια κινητών τηλεφώνων, ψευτο-οικολόγοι….. Να φύγει και η Eldorado από την Χαλκιδική και να δούμε ποιος θα σώσει την περιοχή από την όξινη απορροή…. Ή θα πάτε εσείς στην Ολυμπιάδα και στην Ιερισσό και θα αφήσετε τα καναπεδάκια σας και το κομπιουτεράκι σας που είναι όλο μέταλλα πχ 1 κιλό χαλκό; Ή όλοι εσείς είσαστε κάτοικοι των περιοχών αυτών; ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ……………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.