Τραγωδία στην Κίνα: Bιομηχανική λάσπη «κατάπιε» 33 κτίρια


555c97147f314a0a839e5866994122e5

Από news247

Ενενήντα ένα άτομα αγνοούνται, είπαν τα κρατικά μέσα ειδήσεων σήμερα, μετά την κατάρρευση ενός τεράστιου σωρού από βιομηχανική λάσπη στην Κίνα χθες η οποία ισοπέδωσε 33 κτίρια θάβοντας πολλά από αυτά κάτω από χώμα.

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε επίσημη έρευνα για το βιομηχανικό ατύχημα στη νότια πόλη Σενζέν, το οποίο έγινε τέσσερις μήνες μετά από τεράστιες χημικές εκρήξεις στο νότιο λιμάνι Τιανζίν οι οποίες είχαν προκαλέσει εκτεταμένες και ανεξέλεγκτες φωτιές, φέρνοντας το θάνατο σε πάνω από 160 άτομα.

china1

Το δυστύχημα έγινε όταν ένας σωρός από λάσπη έπεσε πάνω σε πολυώροφα κτίρια στο βιομηχανικό πάρκο Χενγκτάγιου, στην βορειοδυτική νέα επαρχία Γκουανμίνγκ την Κυριακή το πρωί, τα οποία ενώ κατέρρεαν έστελναν ποτάμια χώματος στον αέρα.

Η κατολίσθηση οφείλεται στην συσσώρευση λάσπης που έμεινε από κατασκευές στην περιοχή, είπε το υπουργείο Γης και Πόρων στην επίσημη ιστοσελίδα του.

china2

Τμήμα του κύριου αγωγού φυσικού αερίου της Κίνας που ενώνει το ανατολικό με το δυτικό κομμάτι της χώρας και που βρίσκεται στην περιοχή εξερράγη, είπε το επίσημο τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας (CCTV).

Ο πρόεδρος Λι Κετσιάνγκ ζήτησε από όλες τις τοπικές δυνάμεις να συνεισφέρουν στη διάσωση. Μεταξύ άλλων στην περιοχή βρίσκονται 500 πυροσβέστες και 30 σκυλιά για να βρουν τυχόν επιζώντες. Εκατοντάδες άτομα σε σωστικά συνεργεία ψάχνουν μέσα από τα ερείπια για να βρουν επιζώντες, καθώς η κατολίσθηση έχει καλύψει πολλά κτίρια με ένα παχύ στρώμα λάσπης.

china3

Από τα κτίρια που καταστράφηκαν, 14 ήταν εργοστάσια, 13 γραφεία και 3 ξενώνες.

Το πρακτορείο Σινχουά μετέδωσε ότι 14 άτομα είχαν διασωθεί και πάνω από 900 απομακρύνθηκαν από την περιοχή μέχρι χθες το βράδυ. Η κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι από τους 91 αγνοούμενους, 59 είναι άντρες και 32 γυναίκες. Νωρίτερα, ο αριθμός των αγνοουμένων που είχε δοθεί υπολογίζονταν στους 59.

Πηγές: ΑΠΕ & CNN


Μία απάντηση στο “Τραγωδία στην Κίνα: Bιομηχανική λάσπη «κατάπιε» 33 κτίρια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.