Συνάντηση εκπροσώπων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές με τον Π. Σκουρλέτη (βίντεο ΕΡΤ3)


Με τον υπουργό περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη συναντήθηκαν εκπρόσωποι των επιτροπών κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Παρουσίασαν αεροφωτογραφίες και βίντεο από το έργο στο όρος Κάκαβος. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι από τη φωτοαποτύπωση προκύπτει ότι έχουν γίνει υπερβάσεις στη δασική έκταση καθώς και στην πολεοδομική δραστηριότητα από την Ελληνικός Χρυσός.

Ρεπορτάζ: Λία Χρηστάρα
Δελτίο Ειδήσεων ΕΡΤ3. 17/12/2015

1947530_1633778163540725_3417919430771648721_n


3 απαντήσεις στο “Συνάντηση εκπροσώπων κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές με τον Π. Σκουρλέτη (βίντεο ΕΡΤ3)”

  1. εμείς ακολουθήσαμε …
    Άρθρο 1
    Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
    Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
    Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
    ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ειδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις
    ΤΜΗΜΑ Δ’: Ακροτελεύτια διάταξη

    ….Άρθρο 120

    Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
    Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
    Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

  2. Το άρθρο 120 του Συντάγματος είναι κανονικό άρθρο το οποίο ισχύει πάντα και δεν απαιτεί καμία ενεργοποίηση για να εφαρμοστεί, όπως δεν απαιτούν ούτε τα υπόλοιπα 119. Τι κάνουν πρακτικά οι διατάξεις αυτού του άρθρου ;; Απαγορεύουν σε όλους την παραβίαση του συντάγματος και μας ορίζουν φύλακες του πολιτεύματος ( Συντάγματος) το οποίο πρέπει να προστατεύουμε πάντα και με κάθε μέσο. Απλά πράγματα και αυτονόητα αν διαβάζει κανείς και το πρώτο άρθρο του συντάγματος. Το μόνο που δεν έγινε ευρύτερα αντιληπτό σχετικά με το άρθρο 120, είναι ότι οι αντισυνταγματικές διατάξεις δεν πρέπει να εφαρμοστούν ακόμα και αν εμπεριέχονται στο ίδιο το κείμενο του Συντάγματος, όπου βέβαια μπήκαν καταχρηστικά και παρανομοτατα. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ διαβάστε Ολόκληρο το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μια σελίδα , την μήνυση Σαλεμή,

  3. και η εξήγηση πριν μας πάρουν τα γιορτινά : Η διεθνης τραπεζαλητεια (που διαχειριζεται, ταυτοχρονα ΚΑΙ….. ορυκτα αλλα ΚΑΙ δανεια Π.χ. Σορος ,Μπομπολας ) έχει συμφερον να προωθει ΤΩΡΑ την απατη των ανανεώσιμων για να αφαιμασσει τους λαους – τη στιγμή που, ετσι κι αλλιώς, οι υδρογοινανθρακες και τα Ορυχεία που ήδη διαθετει το καρτελ φτανουν και περισσευουν. Tο ζητούμενο ειναι, σε μελλοντικο χρονο, οταν ερθει η ώρα των ανεκμεταλλευτων αποθεματων οι χώρες που τα κατεχουν να ειναι ηδη εξασθενημένες (ή “παγκοσμιοποιημενες” – διαβρωμένες απο προδοτες βλεπε Ελλαδα ) ώστε να μην μπορουν να τα εκμεταλλευτουν για παρτη τους. Σε εναν ιδανικο κοσμο, θα επρεπε και μονο η αναφορα της λεξης “ανανεώσιμες” (για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ “ψευδοπρασινες” τεχνολογιες) να διωκεται ως “εσχατη προδοσια” – δεδομένων των ανθρωπων που τις διακινουν και τις κρυφες επιδιωξεις τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.