Προσπάθεια της Eλλ. Χρυσός να απαξιώσει προκαταβολικά την ΕΡΕΥΝΑ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του “Παρατηρητηρίου”…


Πάνω από δύο ώρες κράτησε η χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά την οποία αντιπροσωπεία από τις Επιτροπές Αγώνα κατά της Εξόρυξης Χρυσού και το “Παρατηρητήριο” κατέθεσαν στον Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη τη μεγάλη έρευνα που αποκαλύπτει σωρεία παρανομιών της εταιρείας στις Σκουριές:

Από το πρωί σήμερα, οι υπάλληλοι της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα αγωνίζονται να απαξιώσουν την έρευνα που ακόμα δεν έχει δει το φως. Και όσο γαυγίζουν, τόσο φανερώνουν την ανησυχία τους…

tw2

Θα τους στεναχωρήσουμε τους Πωλητές (και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Παπά), αλλά η συγκεκριμένη ΕΡΕΥΝΑ δεν διαψεύδεται. Η ΕΡΕΥΝΑ πραγματοποιήθηκε κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2015, μέσω φωτοαποτύπωσης με εναέρια μέσα και επίγεια ραδιοσήμανση, στην ευρύτερη περιοχή ανάπτυξης του Υποέργου Σκουριών της Ελληνικός Χρυσός. Η συνολική επιφάνεια που αποτυπώθηκε είναι 8.000 στρέμματα και η ακρίβεια της αποτύπωσης στους άξονες Χ, Ψ, Ζ είναι ±10 εκατοστά. Τα ανεπεξέργαστα δεδομένα, μαζί με όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το χρόνο και τον τόπο της λήψης, είναι στη διάθεση των αρχών.

Δύο μόνο εικόνες από την ΕΡΕΥΝΑ – αυτές που έχουν σχέση με τον αρχαιολογικό χώρο των Σκουριών – παρουσιάστηκαν σήμερα το πρωί από την ΕΡΤ1 και την εκπομπή των Νίκου Αγγελίδη και Βασιλικής Χαϊνά. Και φυσικά αμέσως εξαπολύθηκε επίθεση κατά της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων της που τόλμησαν να δείξουν αυτά που η εταιρεία επιθυμεί να αποκρύψει. Θυμόμαστε άλλωστε τη λυσσαλέα αντίδραση της Ελληνικός Χρυσός κατά της ΕΡΤ3 και της εκπομπής “Αντιδραστήριο” που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έδωσε βήμα και λόγο στο κίνημα κατά της εξόρυξης.

Από κοντά και κάποιες “φωνές” που προτρέπουν την εταιρεία να μας κάνει “καμιά μηνυσούλα” για να συνετιστούμε και να σταματήσουμε να τους δημιουργούμε προβλήματα. ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Ας μας κάνουν μήνυση και θα λάμψει ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα.

tw3 tw1


Μία απάντηση στο “Προσπάθεια της Eλλ. Χρυσός να απαξιώσει προκαταβολικά την ΕΡΕΥΝΑ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του “Παρατηρητηρίου”…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.