Αθώοι οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής, ένοχος ο τέταρτος, για την “Τσικνοπέμπτη της καταστολής”


Aπό το Αlterthess

dsc07677_0_0

Αθώοι κρίθηκαν οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής που δικάστηκαν την Δευτέρα για την υπόθεση της “Τσικνοπέμπτης της καταστολής”, ενώ ένοχος κρίθηκε ο τέταρτος με βάση τον νόμο περί κατοχής φωτοβολίδων.

Ο τέταρτος κάτοικος καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες και 200 ευρώ χρηματική ποινή με αναστολή, ενώ από την πλευρά του θα ασκηθεί έφεση.

Πρόκειται για 4 κατοίκους στων οποίων τα σπίτια είχαν εισβάλλει άνδρες της ασφάλειας των ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ την μέρα της Τσικονοπέμπτης το 2013 μετά την καταστολή που είχε προηγηθεί με την εισβολή της αστυνομίας στην Ιερισσό,τα δακρυγόνα και τα χημικά ακόμη και στο προαύλιο του σχολείου.

Οι κατηγορίες εναντίον των 4 κατοίκων ήταν για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη κατοχή κροτίδων και παράβαση άρθρο 76 παρ1,2 του νόμου 4070/2012.Συγκεκριμενα προκειται για παραβαση του νομου περι οπλων και εκρηκτικων, νομου περι φωτοβολιδων και πυροτεχνηματων, και του νόμου περι ρυθμίσεων ηλεκτρονικων επικοινωνιων αντιστοιχα. Πρόκειται για πλημμεληματικές κατηγορίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι με πρόσχημα την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής είχαν συρθεί σε πολύωρες ανακριτικές διαδικασίες με παράνομη λήψη γενετικού υλικού ενώ άλλοι είχαν “απαχθεί” από την αστυνομία για αρκετή ώρα μακρυά από τους συγγενείς τους.

Η δίκη είχε πάρει ήδη δύο αναβολές.

Παράλληλα στην σύλληψη 2 γυναικών δημοσιογράφων από το εξωτερικό προχώρησαν κατά τη διάρκεια της δίκης οι αστυνομικές αρχές λόγω του ότι κρατούσαν κάμερα όντας όμως έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και αναμένουν να οριστεί η δικάσιμος.

Η ιστορία της Τσικνοπέμπτης της καταστολής

Στις 7 Μαρτίου, ανήμερα της ΤσικνοΠέμπτης, οι κάτοικοι του χωριού δέχτηκαν την επίθεση των ΜΑΤ στο χωριό τα οποία χωρίς να υπάρχει ο παραμικρός λόγος έκαναν επίδειξη δύναμης ρίχνοντας δακρυγόνα σε σπίτια ακόμη και στο σχολείο του χωριού. Η καταστολή συνεχίστηκε μέχρι το βράδυ με τους κατοίκους να βρίσκονται αναστάτοι στους δρόμους βλέποντας το χωριό τους να έχει μετατραπεί σε μια “λωρίδα της Γάζας”.

Μαθητές για ώρες έμειναν εγκλωβισμένοι στο σχολείο, πολλοί από αυτούς λιποθύμησαν ενώ οι γιατροί δεν είχαν πρόσβαση στο κτίριο για να προσφέρουν βοήθεια.

Από τους τόνους χημικών μια 17χρονη μαθήτρια λιποθύμησε και ένα βρέφος 10 μηνών παρουσίασε αναπνευστικά και στομαχικά προβλήματα και μαζί με την μικρή μαθήτρια μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Ουσιαστικά για να δικαιολογηθει η εισβολη των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στο χωριό το οποίο επί ώρες έμοιαζε στρατοκρατούμενο και επειδή η αστυνομία δεν βρήκε τίποτα στις κατοίκων έρευνες σύρθηκαν με κλούβες στην Θεσσαλονίκης 4 κάτοικοι.

Όσον αφορά τα “ευρήματα” της αστυνομίας πρόκειται, όπως λένε και οι ίδιοι οι κάτοικοι, για πομπούς ερασιτεχνικους που χρησιμοποιούνται στο κηνύγι και στο ψαρεμα σε όλα τα χωριά και αχρηστευμένα πλέον κηνυγετικά όπλα.

Σταυρούλα Πουλημένη

 


Μία απάντηση στο “Αθώοι οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής, ένοχος ο τέταρτος, για την “Τσικνοπέμπτη της καταστολής””

  1. αφού το δικαστήριο αποφάσισε χθες ….”Αθώοι οι τρεις κάτοικοι της Χαλκιδικής, ένοχος ο τέταρτος, για την «Τσικνοπέμπτη της καταστολής ,κάποιος δεν πρέπει να ασκήσει δίωξη κατά της αναστάτωσης (2 χρόνια) ,που προκάλεσε αυτή η αδικία στην Χαλκιδική ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.