Nτοκυμαντέρ: “Όλος ο χρυσός του Μαύρου βουνού” (βίντεο)


Από το soshalkidiki

“Tout l’or de la Montagne Noir” – Ντοκιμαντέρ της Catherine Pozzo Di Borgo

Λίγα χιλιόμετρα από Καρκασόν, βρίσκεται το τελευταίο ορυχείο χρυσού της Γαλλίας. Πρόκειται για μία από τις πιο ρυπασμένες περιοχές στη χώρα. Μέσα από τις μαρτυρίες εκείνων που υποφέρουν από την ρύπανση, η ταινία παρακολουθεί έναν αιώνα αχαλίνωτηςς εκβιομηχάνισης και προσπαθεί να κατανοήσει πώς μια τέτοια καταστροφική κατάσταση θα μπορούσε να συμβεί.

51L2n0uXSCL._SY344_BO1,204,203,200_Η ρύπανση χρονολογείται από τα τέλη του αιώνα, κάτι που για πολύ καιρό οι κάτοικοι της περιοχής δεν ήθελαν να αποδεχτούν: το ορυχείο υποστήριζε μια ολόκληρη περιοχή, οπότε δεν υπήρχε θέμα επιβολής οποιουδήποτε περιορισμού ή ελέγχου σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις συνθήκες εργασίας.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ωστόσο, υπάρχει μια έντονη ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Υπάρχει μια προσπάθεια να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος. Αλλά αυτή η προσπάθεια είναι τιτάνια και όχι η σημαντικότερη προτεραιότητα όσων μας κυβερνούν.

Δείτε επίσης τις “Μπλε αγελάδες (Les vaches bleues)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.