Το Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης για την 299/2015 απόφαση του ΣτΕ


5888 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 299/2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Καταστατική θέση του Σωματείου Επαγγελματιών Ουρανούπολης από την ίδρυσή του το 1999 μέχρι και σήμερα, είναι η προστασία των συμφερόντων των μελών του που δραστηριοποιούνται και ζούνε σε μια περιοχή μοναδική εξαιτίας και της ποιότητας του φυσικού της περιβάλλοντος.

ΕΠΕΙΔΗ το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ προτείνει να μη γίνει αποδεκτή η επένδυση διότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, στους υδατικούς πόρους(από τους οποίους υδροδοτούμαστε) και στη ποιότητα του αέρα.

ΕΠΕΙΔΗ το Τ.Ε.Ε (τμήμα κεντρικής Μακεδονίας) κατέθεσε τις απόψεις του στις 13/4/2011 και αντιτίθεται στην επένδυση και δε την κάνει αποδεκτή, διότι το μοντέλο ανάπτυξης που προδιαγράφεται ακυρώνει οποιαδήποτε δυνατότητα συνύπαρξης με άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν τη περιοχή.

ΕΠΕΙΔΗ η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία με ψήφισμά της δηλώνει την αντίθεσή της στις προγραμματιζόμενες εξορυκτικές δραστηριότητες χρυσού διότι βλάπτουν ανεπανόρθωτα το φυσικό μας περιβάλλον.

ΕΠΕΙΔΗ η Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ στις 29/6/2012 αποφαίνεται πως η επένδυση υπερβαίνει κατά πολύ τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής και θα προκαλέσει μακροχρόνιες και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον και θα μεταβάλει ριζικά το χαρακτήρα της περιοχής από αγροτική-τουριστική σε ζώνη βαριάς βιομηχανίας και η ρύπανση από βαρέα μέταλλα των υδάτων, του εδάφους , της χλωρίδας , της πανίδας και των καλλιεργειών θα καλύψει περιοχές που απέχουν μεγάλες αποστάσεις απ’ την περιοχή της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

ΕΠΕΙΔΗ είκοσι χρόνια τώρα οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μας, αγωνίζονται ανιδιοτελώς με ένα και μοναδικό στόχο, την αποτροπή εγκατάστασης και εξόρυξης μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού.

Και όταν στις 19/8/2015 το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με απόφαση του ζητούσε το σταμάτημα των εργασιών στις Σκουριές και τα Σωματεία των εργαζομένων στην “Ελληνικός Χρυσός” προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ζητώντας την αναστολή της, αποφασίσαμε να συνδράμουμε ύπερ του Υπουργείου καταθέτοντας την παρέμβαση μας, διότι θεωρήσαμε ότι έγινε ένα βήμα προς την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Όμως φευ!

Στις 2/10/2015 εκδόθηκε η 299/2015 απόφαση του ΣτΕ όπου αναστέλλει την απόφαση του Υπουργείου μέχρι τη δημοσίευση οριστικής αποφάσεώς του, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι : α)Απέρριψαν την αίτηση του Σωματείου μας (μαζί με άλλους τρεις συλλόγους) διότι δεν προσκομίσαμε στο δικαστήριο επικυρωμένο αντίγραφο του Καταστατικού μας! β) Δέχτηκαν την αίτηση αναστολής των Σωματείων των εργαζομένων διότι οι 867(!) εργαζόμενοι στην εταιρεία θα υποστούν ανεπανόρθωτη ή, πάντως, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη από την απώλεια των θέσεών τους.

Βρήκαν πρόφαση οι δικαστές το μη επικυρωμένο καταστατικό για να μας βγάλουν από τη μέση διότι ήταν ξεκάθαρο ότι το βάρος στη ζυγαριά της δικαιοσύνης τους, θα έγερνε προς το μέρος μας. Κι αυτό γιατί εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται μόνο στην Ουρανούπολη με χιλιάδες εργαζόμενους.

Έτσι απλά.

Αφού με τόση ελαφρότητα αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, διαμαρτυρόμαστε γιατί για άλλη μια φορά η δικαιόσυνη λειτούργησε στην ουσία υπέρ των συμφερόντων της “Ελληνικός Χρυσός” και της αφαίμαξης της περιουσίας του ελληνικού λαού και δεν έλαβε υπόψη τους κόπους και τις θυσίες της σπονδυλικής στήλης της Εθνικής Οικονομίας.

Πηγή: ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.