Η κωμωδία να πάρει τέλος. Ας ανοίξουν τα μάτια τους οι αρμόδιοι για την Ελληνικός Χρυσός…


2nd copper concentrates

Tο 2ο Συνέδριο για τα συμπυκνώματα χαλκού γίνεται στις 8-9 Οκτωβρίου – χθες και σήμερα – στο Λονδίνο και έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς στην Ελλάδα όπου κάποιοι πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όπως διαβάζουμε, μια από τις ενότητες του χθεσινού προγράμματος ήταν:

“Τα σύνθετα συμπυκνώματα και οι εξελίξεις στην πυρομεταλλουργική τεχνολογία”

“Σύνθετα συμπυκνώματα” είναι αυτά που λόγω της ορυκτολογικής σύνθεσης του μεταλλεύματος παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά ακαθαρσιών όπως αρσενικού και αντιμονίου, που δημιουργούν προβλήματα στην πυρομεταλλουργική επενεργασία. Τα λένε και “βρώμικα” συμπυκνώματα ενώ στο πρόγραμμα του συνεδρίου χαρακτηρίζονται “πονοκέφαλος για τη βιομηχανία”.

2nd copper

Μα γιατί να είναι πονοκέφαλος αφού οι Έλληνες μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός, μαζί με την Φινλανδική Outotec, την έχουνε βρει τη λύση; Γιατί δεν είναι και αυτοί οι Έλληνες μηχανικοί σήμερα εκεί, στο Λονδίνο, μαζί με όλη τη βιομηχανία χαλκού, για να ανακοινώσουν πανηγυρικά τη μεγάλη επανάσταση που έφεραν οι δυο αυτές εταιρείες στην παγκόσμια μεταλλουργική βιομηχανία; Γιατί τη θαυμαστή τους ανακάλυψη δεν την μοιράζονται με τους συναδέλφους τους μεταλλειολόγους των άλλων εταιρειών, παρά τους αφήνουν να τρέχουν σε συνέδρια σε αναζήτηση ασπιρίνης για τον πονοκέφαλο του αρσενικού; Είναι η Ελληνικός Χρυσός και η Outotec τόσο υπεράνω χρημάτων που δεν θέλουν να βγάλουν χρήμα με τη σέσουλα από την πώληση των δικαιωμάτων χρήσης της επαναστατικής μεθόδου; Διαβάστε εδώ και γελάστε ή κλάψτε με τα χάλια μας.

Στoν Ελληνικό μικρόκοσμο ζούμε το μύθο μας με τη state-of-the-art μέθοδο, δίνουμε βάση στις διαβεβαιώσεις Θεοδωρακόπουλου ότι μπορεί να εφαρμοστεί στη Χαλκιδική, κρεμόμαστε από τα χείλη του Φινλανδού ειδικού που δεν λέει ψέμματα αλλά κρύβει την αλήθεια στην προσεκτική διατύπωση. Στο Λονδίνο να πάνε να τα πούν αυτά που λένε εδώ. Αν κάποιος εκεί στο Λονδίνο έλεγε στους συνέδρους ότι εμείς στην Ελλάδα αδειοδοτήσαμε περιβαλλοντικά flash smelting με 11% αρσενικό στην τροφοδοσία και τώρα το σκεφτόμαστε αν θα το αδειοδοτήσουμε και τεχνικά, η χώρα μας θα ήταν ο περίγελως όλης της βιομηχανίας χαλκού. Δεν είναι γιατί κανείς δεν τους το είπε.

Εδώ ζούμε μια εικονική πραγματικότητα όπου αυτή η εταιρεία και τα στελέχη της είναι ευυπόληπτοι επενδυτές, τους δίνεται άφθονος χρόνος στα (εξαγορασμένα) κανάλια και ραδιόφωνα, μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία, διαπραγματεύονται, ζητούν πολιτική λύση. Προσφεύγουν στο ΣτΕ και δικαιώνονται. Αλλού, θα τους κυνηγούσε η δικαιοσύνη για εξαπάτηση του Δημοσίου.

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Περιβάλλοντος ας ανοίξουν επιτέλους τα μάτια τους να δουν τι γίνεται στον έξω κόσμο. Ας πάνε σε κανένα συνέδριο, ας ψάξουν λίγο τη βιβλιογραφία. Αυτή η κωμωδία πρέπει επιτέλους να πάρει τέλος.

 

 

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.