“Έβλεπα το ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ χθες…” #skouries


11753743_1470968363202589_2482933578932046694_n

“Έβλεπα το ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ χθες και σκεφτόμουν τους ανθρώπους της εταιρείας να έχουν βγάλει σπυριά, τα τηλέφωνα των διευθυντών της ΕΡΤ να χτυπάνε σαν τρελά και μέσα από τη γραμμή να ακούγονται ουρλιαχτά: “ΚΟΨΤΕ ΤΟ!!!”.

Σκεφτόμουν τηλεθεατές αποκοιμισμένους από την 24ωρη καθημερινή προπαγάνδα του κίτρινου φωσφοριζέ γιλέκου να ξυπνάνε στην εικόνα του καταπράσινου ζωντανού βουνού και να αναρωτιούνται: Αυτό θέλουν να εξαφανίσουν;

Να βλέπουν για πρώτη ίσως φορά μια βαθιά συνειδητοποιημένη κοινωνία που αγωνίζεται και ματώνει όχι για το συμφέρον της, όχι για λεφτά, αλλά για τη ζωή την ίδια. Κόντρα σε όλο το σύστημα.

Στέλιο και Πάνο, μας κάνατε ένα μεγάλο δώρο χθες. Το ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ήταν μια όαση. Θα σας επιτεθεί η πολυεθνική, είναι σίγουρο. Κρατάτε γερά και είμαστε μαζί σας!”

Αυτό το κειμενάκι ανέβηκε σήμερα στο Facebook, γύρω στις 12 το μεσημέρι. Μόλις δύο ώρες αργοτερα, ήρθε η επίθεσηΗ εταιρεία απειλεί με “ποινικές και αστικές ενέργειες” την ΕΡΤ, την ΕΡΤ3 και τους συντελεστές της εκπομπής ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ για την “βαρύτατη ηθική βλάβη” που προξένησε το ντοκυμαντέρ το οποίο, κατά τη γνώμη της, ήταν “αναληθές, υποβολιμαίο, δυσφημιστικό και εν τέλει συκοφαντικό”.

Οι λέξεις “δεοντολογία” και “αντικειμενικότητα” ηχούν διαφορετικά όταν τις χρησιμοποιεί η εταιρεία της οποίας η προπαγάνδα έχει κατακλύσει το σύνολο των ιδιωτικών ΜΜΕ… Προφανώς τη “δεοντολογία” τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια το ΣΚΑΪ, το ΜΕΓΚΑ και ο ΑΝΤΕΝΝΑ.

Φοβάται η εταιρεία μήπως καταλάβει ο κόσμος ότι οι “Σκουριές” δεν είναι το κίτρινο φωσφοριζέ τηλεοπτικό προϊόν που σερβίρουν καθημερινά τα κανάλια.

Οι Σκουριές είναι ομορφιά που σου κόβει την ανάσα, καταστροφη που σου κόβει τα πόδια και καθαρές καρδιές ανθρώπων που αγωνίζονται.

Τρέμουν μήπως ξεφύγει η αλήθεια από τις χαραμάδες του συστήματος.

***

Και κάτι τελευταίο: για να υποστείς ηθική βλάβη πρέπει να έχεις ηθική.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.