Ο Αρχιεπίσκοπος και τα χρυσά δώρα της Eldorado


el-dorado-2

Για όσους δεν γνωρίζουν τους χαμογελαστούς κυρίους που ποζάρουν μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, είναι, από αριστερά προς τα δεξιά: Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Πωλ Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold και Εντουάρντο Μούρα, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Ελλάδας της Eldorado Gold.

Σύσσωμη η ηγεσία της Καναδικής πολυεθνικής επισκέφθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο και όπως μας ενημερώνει το romfea.gr “ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για την κατάσταση της υγείας των μεταλλωρύχων οι οποίοι βρίσκονται εδώ και 20 μέρες στις στοές”. Δηλαδή ο CEO της εταιρείας που αμοίβεται με 18 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο ή 75.000 κάθε εργάσιμη μέρα, ήρθε από το μακρινό Βανκούβερ από ανησυχία για την υγεία των μεταλλωρύχων που ο ίδιος έβγαλε στο δρόμο μη τηρώντας τις συμβατικές του υποχρεώσεις. Τι γλυκό… Ο Αρχιεπίσκοπος “εξέφρασε την ανησυχία του για τους μεταλλωρύχους, τονίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό τους και στηρίζει τον αγώνα τους”. Και τέλος, πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν οτι “η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας”.

H γλώσσα της υποκρισίας ήτανε πάντα το δυνατό χαρτί της Εκκλησίας. Των Πολυεθνικών επίσης.

Η Καναδική πολυεθνική λοιπόν εξαγοράζει συμμάχους και πηγαίνει κατευθείαν στον πιο ισχυρό. Και μόνο η εικόνα προκαλεί αηδία. Ο Αρχιεπίσκοπος θα πάρει τα αργύρια από την προδοσία της Χαλκιδικής χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς, με αντάλλαγμα τη σιωπή της Εκκλησίας για το έγκλημα. Ίσως και την – όχι και τόσο καλυμένη – στήριξή του, όπως κάνει η τοπική Μητρόπολη Ιερισσού, Αδραμερίου και Αγίου Όρους που έχει εδώ και πολλά χρόνια ως “μέγα χορηγό” την εκάστοτε ιδιοκτήτρια εταιρεία των μεταλλείων.

Υπενθυμίζουμε ότι και η Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους ενέδωσε τελικά στις “χάρες” της Eldorado και συμφώνησε στην μακροχρόνια μίσθωση των 925 στρεμμάτων του δάσους “Νταμπίζ” στις Σκουριές, που η εταιρεία θα το χρησιμοποιήσει σαν χωματερή τοξικών αποβλήτων. Οι “Άγιοι Πατέρες” εισέπραξαν προκαταβολή 1.400.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν ως “δωρεά” από τους ευλαβείς επενδυτές, προφανώς συνοδευόμενα από μια αντίστοιχη ρητορική περί “στήριξης του κοινωνικού έργου της Μονής”.

normal_52

Έτσι λοιπόν το βουνό θα το πάρει ο διάολος, με τις ευλογίες της Εκκλησίας και προς δόξαν Θεού. Αμήν.

 


Μία απάντηση στο “Ο Αρχιεπίσκοπος και τα χρυσά δώρα της Eldorado”

  1. “Ο δήμαρχος τη δουλειά του και εγώ τη δουλειά μου”. ….Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μεγαλειότατε ή όπως αλλιώς λέγεται στη θρησκεία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.