Τσίπρας για Σκουριές: “Περιβάλλον και νομιμότητα. Δεν εκβιαζόμαστε” (video)


0

Η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΕΘ. Η απάντησή του, που αφορά τις Σκουριές, στο 1.26΄.20”

“Δύσκολο θεμα που διχάζει την τοπική κοινωνία Είμαστε μία δύναμη που δίνουμε μεγάλη σημασία η ανάπτυξη να γίνεται με κανόνες. Σεβασμό στο περιβάλλον και το εργασιακό δίκαιο. Θέλουμε τις επενδύσεις αλλά οι επενδυτές να έρχονται όχι για να πλιατσικολογήσουν αλλά να σέβονται τους νόμους, να σέβονται το περιβάλλον και να ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Θέλουμε να συνεχίσουν οι δραστηριότητες στον βαθμό που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Σεβόμαστε τους 2000 εργαζόμενους αλλά σεβόμαστε απολύτως και τους χιλιάδες άλλους που ζούνε στη Χαλκιδική και θέλουν να ζουν σε υγιές και αλώβητο περιβάλλον. Αυτό δεν αφορά μόνο τη Χαλκιδική, αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο.

Εγώ δεν είμαι ειδικός για να ξέρω αν πράγματι αυτή η μέθοδος εξόρυξης δημιουργεί βλάβες χωρίς επιστροφή γι’αυτό και ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Σκουρλέτης ανέλαβε να ζητήσει από την εταιρεία να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις. Όταν η εταιρεία αρνήθηκε να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις αποφασίστηκε η αναστολή, όχι σε όλες τις δραστηριότητες, στο 40%, για να της δώσει το περιθώριο να επανέλθει. Και η εταιρεία απαντάει εκβιάστικά, κλείνοντας τις δραστηριότητες στο 100%. Εμείς δεν εκβιαζόμαστε.

Έχουμε δεσμευθεί για τις θέσεις εργασίας, από την άλλη πλευρά δεν μπορουν να βάζουν ασπίδα και όμηρους τους εργαζόμενους για να προκαλέσουν ζημιά στο κοινωνικό συνολο, γιατί η ζημιά στο περιβάλλον είναι ζημιά στο κοινωνικό συνολο. Απέναντι στα συμφέροντα δεν πρόκειται να λυγίσουμε. Δεν είμαστε δογματικοί. Λέμε προχωρήστε στις συμβατικές σας υποχρεώσεις και θα λάβουμε πίσω την αναστολή. Θέλουμε επενδύσεις και επενδυτές, αλλά θέλουμε οι επενδυτές να σέβονται τον τόπο”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.