Νέοι αγρότες κατά «Ελ. Χρυσός» #skouries


πηγή: kilkis24

Oι Ενώσεις Νέων Αγροτών από πέντε νομούς, μεταξύ των οποίων και αυτός του Κιλκίς, τάσσονται με ανακοίνωσή τους κατά της «Ελληνικός Χρυσός».

neoi-agrotes1-290x195Τονίζοντας ότι «η εν λόγω εταιρεία αποτελεί εμπόδιο για την αγροτική επιχειρηματικότητα και την αειφόρο γεωργία με σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες τόσο στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής όσο και στην περιοχή των Κρουσσων και Πάικου Κιλκίς», οι πέντε ενώσεις δηλώνουν ότι δεν θα λάβουν μέρος στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών λόγω του ότι η Πανελλήνια ένωση νέων αγροτών (ΠΕΝΑ) δέχτηκε χορηγία της «Ελλ. Χρυσός».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις αναφέρουν τα εξής:

«Σύσσωμες οι Ενώσεις Νέων Αγροτών Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Αχαΐας και Λακωνίας πληροφορηθήκαμε ότι στο 22ο πανελλήνιο συνέδριο νέων αγροτών που διοργανώνει η ΠΕΝΑ (Πανελλήνια ένωση νέων αγροτών) που θα λάβει μέρος στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 27-30 Αυγούστου 2015 χρυσός χορηγός θα είναι η εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ».

Θεωρούμε την αποδοχή της χορηγίας από την ΠΕΝΑ αντιφατική και παράτολμη ενέργεια, καθώς η εν λόγω εταιρεία αποτελεί εμπόδιο για την αγροτική επιχειρηματικότητα, και την αειφόρο γεωργία με σοβαρές περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες τόσο στην περιοχή των Σκουριών Χαλκιδικής όσο και στην περιοχή των Κρουσσων και Πάικου Κιλκίς.

Ανακοινώνουμε λοιπόν πως για τους παραπάνω λόγους δεν θα λάβουμε μέρος στο συνέδριο και δεν στηρίζουμε την εν λόγω διοργάνωση της ΠΕΝΑ. Ο ρόλος του αγρότη δεν περιορίζεται μόνο στα όρια της παραγωγικής δραστηριότητας, καθώς ο αγρότης έχει την υποχρέωση να φροντίζει και προστατεύει το περιβάλλον.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.