H νέα τάση: Μεταλλευτικές εταιρείες το γυρνάνε στη μαριχουάνα!


from-mining-to-marijuana-industry-amid-china-slowdown

Θερμοκήπιο έκτασης 28 στρεμμάτων στο Οντάριο, από μια πρώην μεταλλευτική εταιρεία

Δεν μπορέσαμε να μη χαμογελάσουμε με την είδηση… Η μεταλλευτική βιομηχανία έχει χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική αναταραχή που πλήττει την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και μεγαλύτερο καταναλωτή βιομηχανικών μετάλλων. Η κρίση στην Κίνα έχει οδηγήσει στα τάρταρα τις τιμές των μετάλλων και όχι μόνο. Αναζητώντας λύση, μερικές μικρές μεταλλευτικές εταιρείες έχουν στραφεί σε μια καλλιέργεια που δεν επηρεάζεται από την Κίνα και γνωρίζει εντυπωσιακή ανάπτυξη: τη μαριχουάνα. Την ινδική κάνναβη δηλαδή!

Μια πρόσφατη έρευνα του Reuters απαριθμεί αρκετές εταιρείες που έχουν κάνει τη στροφή:

  • Η Supreme Pharmaceuticals ήταν μια εταιρεία έρευνας για χρυσό και χαλκό στον Καναδά αλλά τώρα έχει αγοράσει το θερμοκήπιο της φωτογραφίας στο Οντάριο και κάνει αίτηση για καλλιέργεια φαρμακευτικής μαριχουάνας.
  • Η Αυστραλέζικη Erin Resources επίσης εγκαταλείπει το χρυσό και το χαλκό και μπαίνει στην αγορά της φαρμακευτικής μαριχουάνας
  • Η International Goldfields αφήνει την εξόρυξη και επενδύει σε καλλιέργειες μαριχουάνας ανά τον κόσμο.
  • Η Chlormet Technologies προηγουμένως λεγόταν Newton Gold, άρα είναι φανερό ποια ήταν η δουλειά της. Ε λοιπόν, στη φαρμακευτική μαριχουάνα και αυτή!

Η καλλιέργεια μαριχουάνας αναπτύσσεται ραγδαία βοηθούμενη από την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου σε αρκετά μέρη του κόσμου: η φαρμακευτική χρήση έχει αποποινικοποιηθεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ και ακολουθούν και άλλες. Το 2014, η αγορά της νόμιμης κάνναβης στις ΗΠΑ είχε αύξηση 74% από την προηγούμενη χρονιά, ήταν δηλαδή η βιομηχανία με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στις χώρα.

Αντίθετα, ο χαλκός έχει χάσει μέχρι στιγμής το 22% της αξίας του μέσα στο 2015.

Πηγή: Goodbye metals, hello marijuana: Mining firms are switching as the lure of commodities fades

Πριν από λίγο καιρό,  η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη είχε προτείνει για τη Β. Χαλκιδική ως εναλλακτική καλλιέργεια, όχι τη φαρμακευτική κάνναβη αλλά την κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη (Cannabis sativa) – μια ποικιλία του φυτού που περιέχει ελάχιστη από την ψυχοδραστική ουσία ΤΗC. Η βουλευτής δέχθηκε χυδαία επίθεση από τα παπαγαλάκια της Ελληνικός Χρυσός και επί μέρες διαβάζαμε στα ιστολόγια και τα κοινωνικά τους δίκτυα κάθε είδους αθλιότητα για μπάφους, φούντες, χασίσια και μαστούρες.

Μετά την παραπάνω είδηση θα μπορούσαμε να ανταποδώσουμε τις φιλοφρονήσεις, αλλά δεν θα το κάνουμε… Για την αποκατάσταση της αλήθειας, διαβάστε εδώ την απάντηση της κας Ιγγλέζη και εδώ την αλήθεια για την κλωστική κάνναβη, ένα παρεξηγημένο φυτό με πολύτιμες ιδιότητες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.