Χαλκιδική: Καταδίκη τεσσάρων ξένων υπηκόων που συμμετείχαν την πορεία κατά του χρυσού


Aπό ert.gr

SKOYRIES9-864x400_c

Σε 17 και 18 μήνες φυλάκισης, καταδικάστηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, ξένης υπηκοότητας, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία της Κυριακής , της «Beyond Europe» κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Εβδομήντα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στην αστυνομία μετά τα γεγονότα και αφέθηκαν ελεύθεροι ως τα ξημερώματα, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διατάραξη κοινής ειρήνης, όμως 4 εξ’ αυτών κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές του Πολυγύρου, όπου και καταδικάστηκαν στις παραπάνω ποινές για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

«Οι δύο άνδρες, ένας Γάλλος και ένας Ιταλός, έδωσαν στοιχεία, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, ενώ οι γυναίκες δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. Η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα για τους άνδρες. Για τις γυναίκες η ποινή μετατράπηκε σε εξαγορά προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ τέθηκε και ο όρος της καταβολής χιλίων ευρώ, ως εγγύηση, για να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους.

Και οι 4 κρατούνται, καθώς έχει γίνει πρόταση διαδικασίας διοικητικής απέλασης και αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνα Κάσια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.