Ολόκληρη η συγκλονιστική ακρόαση του Παν. Ρουμελιώτη στην “Επιτροπή Αλήθειας” #vouli


o-panagiwtis-roumeliwtis-sto-timoni-tou-txs_1.w_hrΒόμβες μεγατόνων έπεφταν η μία μετά την άλλη προχθές (15.6) κατά την ακρόαση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, στην “Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” της Βουλής:

  • Ήταν γνωστό ότι το χρέος της Ελλάδας δεν ήταν βιώσιμο και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το πληρώσει. Το πρόγραμμα ήταν εξαρχής θνησιγενές.
  • Έλληνες και Ευρωπαίοι εταίροι αρνήθηκαν αναδιάρθρωση χρέους το 2010, χωρίς να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις.
  • Αγνόησαν προειδοποιήσεις ότι χωρίς αναδιάρθρωση, η λιτότητα θα ήταν καταστροφική και θα προκαλούσε ανθρωπιστική καταστροφή.
  • Ήταν γνωστό ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν κρίση ρευστότητας, ήταν κρίση φερεγγυότητας αλλά έδωσαν δάνεια γνωρίζοντας ότι δεν μπορούσαν να αποπληρωθούν.
  • Έκαναν παραπλανητικές δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις.
  • Δεν διαπραγματεύτηκαν υπέρ των συμφερόντων των λαών τους.
  • Γάλλοι και Γερμανοί έκαναν μυστικές συναντήσεις με το ΔΝΤ σε ξενοδοχεία της Γουάσινγκτον όπου απέρριψαν την αναδιάρθρωση για να σώσουν γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.
  • Καθυστέρησαν την αναδιάρθρωση τόσο ώστε οι τράπεζες να ξεφορτωθούν το Ελληνικό χρέος και να το φορτώσουν στους φορολογούμενους.
  • Ελληνες δημοσιογράφοι “εκπαιδεύονταν” από το ΔΝΤ και τους “θεσμούς” για να περνούν τις θέσεις τους στην κοινή γνώμη.

Ακολουθεί ένα άρθρο από το TVXS, αλλά σας παρακαλούμε να δείτε έστω την πρώτη ώρα του βίντεο… Συνολικά εξήμισι ολόκληρες ώρες και αξίζει κάθε λεπτό.

Σκληρές αποκαλύψεις Ρουμελιώτη στην Επιτροπή για το Χρέος

Σκληρές αλήθειες από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος της Βουλής: Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ στην δημόσια ακρόαση στην Επιτροπή επιβεβαιώνει και αποκαλύπτει τα εγκληματικά λάθη και σκοπιμότητες της περιόδου του πρώτου Μνημονίου.

Δύο μόνο στοιχεία αρκούν απ’ όσα είπε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης:

  • Εάν είχε αποφασιστεί αναδιάρθρωση του χρέους το 2010, το «κούρεμα» που θα χρειαζόταν θα ήταν μόνον 30%.
  • Οι καθυστερήσεις άφησαν χρόνο στις ευρωπαϊκές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα «τοξικά»ελληνικά ομόλογα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μείωσαν έκθεση τους στο χρέος από τα 76 δις ευρώ που ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 σε 38 δις ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

Παράλληλα ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι πριν το πρώτο μνημόνιο το 2010 έγιναν κρυφά ραντεβού ανάμεσα σε Γερμανούς και Γάλλους προκειμένου να μην υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μεγάλο μέρος του οποίου βρισκόταν σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Όπως τόνισε «υπάρχουν ευθύνες των εταίρων μας» επειδή α) «άργησαν να κάνουν αναδιάρθρωση του χρέους. Και εμείς έπρεπε να το είχαμε διεκδικήσει εξαρχής» και β) στην αρχή επέβαλαν υπέρμετρα υψηλά επιτόκια δανεισμού στο 5,3% έχοντας μία «τιμωρητική στάση».

«Έκαναν λάθος υπολογισμούς» και «υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις», σημείωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι ευθύνες δεν βαραίνουν μόνο τη χώρα μας που δεν έκανε αυτά που έπρεπε, αλλά και τους εταίρους».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με βάση την ανάπτυξη. «Πρέπει να γίνει τώρα αναδιάρθρωση του χρέους, μαζί με τη συμφωνία» τόνισε και συμπλήρωσε: «χρειαζόμαστε όσο ποτέ ένα γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα, χωρίς παραγωγή δεν γίνεται τίποτα, χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος».

Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης τόνισε ότι οι προτάσεις των δανειστών για μείωση των συντάξεων αλλά και για τα εργασιακά είναι λάθος. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους για να μην μπορεί η Ελλάδα να ζητήσει αποκατάσταση των ζημιών.

«Το λάθος που έκαναν οι εταίροι είναι ότι έδωσαν έμφαση στα δημοσιονομικά και στους υψηλούς φόρους και συνεχίζουν να το κάνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ύφεση» πρόσθεσε και κάλεσε τους εταίρους «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».


4 απαντήσεις στο “Ολόκληρη η συγκλονιστική ακρόαση του Παν. Ρουμελιώτη στην “Επιτροπή Αλήθειας” #vouli”

  1. Καλά και μας τ’ αποκάλυψες μεγάλε… γιατί εμείς δεν τα γνωρίζαμε…
    [ κάθε λαός έχει τους “ηγέτες” που του “αξίζουν”… ]

  2. αυτό που μου έκανε σήμερα αρνητική εντύπωση είναι η επιστολή σε στυκακη έκθεσης τράπεζας της Ελλαδας στην πρόεδρο της βουλής ,που αμέσως και σωστά την απέρριψε .Είναι δυνατών ενα δημόσιο πρόσωπο να καταργει τον δημόσιο γραπτό λόγο ,που βρισκόμαστε Αίσχος

  3. Ο κ. Ρουμελιώτης αποκάλυψε ΜΥΣΤΙΚΟ έγγραφο του ΔΝΤ, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ, έλεγε
    στις 25 Μαρτίου του 2010, δηλαδή ΠΡΙΝ ανακοινώσει ο Γιώργος Παπανδρέου την είσοδο στο ΔΝΤ ότι δεν είναι απαραίτητη προσφυγή στο ΔΝΤ και αν αυτή γίνει με τον τρόπο που προωθούσαν τότε στο παρασκήνιο θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα και ΔΕΝ θα μας βγάλει από την κρίση.

    Αυτό σε συνδυασμό με έγγραφο των αμερικανικών αρχών που έγραφε τότε ότι όλη η κρίση σχεδιάστηκε για να κερδοσκοπήσουν οι γερμανικές πρωτίστως, αλλά και οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες σε συνεργασία με επίορκους Έλληνες αξιωματούχους είχαν αρπάξει και ελληνικές τράπεζες και ελληνικά ομόλογα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.