Kαι η διάψευση του κ. Φίλη από την Eldorado Gold…


dsc_0133

“Έχουμε σταματήσει την επέκταση των έργων στις Σκουριές”, δήλωσε στις 10.6.2015 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη του στο The Press Project. Kαι αυτό, κατά τον κ. Φίλη, γίνεται για “να αναγκάσουμε την Eldorado να έρθει σε έναν διάλογο και μια συζήτηση και να μην προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις”.

Διαβάστε τι λέει για τα έργα στις Σκουριές η ίδια η Eldorado Gold, σε δελτίο τύπου που βγήκε χθες το βράδυ:

“Στις Σκουριές, η εταιρεία αναμένει την έναρξη λειτουργίας του έργου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, με την εκκρεμότητα της επίλυσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκκρεμών προσφυγών για θέματα αδειοδότησης. Το έργο συνεχίζει να προχωράει, με τους μύλους να έχουν τοποθετηθεί, ενώ μεταλλικές κατασκευές και τοποθέτηση εξοπλισμού είναι σε εξέλιξη στο κύκλωμα επίπλευσης. Οι χωματουργικές εργασίες στην περιοχή του εργοστασίου συνεχίζονται και η φυτική γη αφαιρείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κατασκευή του πρώτου φράγματος τελμάτων. Η σύμβαση για την απομάκρυνση της φυτικής γης και των υπερκειμένων από το επιφανειακό όρυγμα ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο”.

(Aκούγεται τόσο αθώο αυτό το “αφαίρεση της φυτικής γης”…).

Όχι μόνο λοιπόν δεν σταμάτησε η “επέκταση των έργων” αλλά η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη, σε ρυθμούς πολλαπλάσιους από ότι πριν από την 25η Ιανουαρίου. Εν τω μεταξύ, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη, επικαλούμενοι συζητήσεις τους με τον Υπουργό ΠΑΠΕΝ,  δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι “η απόφαση για το κλείσιμο των Σκουριών είναι ειλημμένη” αλλά “ψάχνουμε τρόπο να μην πληρώσουμε από πάνω την Eldorado”. Τώρα ο κ. Φίλης εκτός από το σκιάχτρο των “ποινικών ρητρών” ανέσυρε και το μπαμπούλα των “μονομερών ενεργειών” της εταιρείας σε βάρος της χώρας, αν η κυβέρνηση τολμήσει να δείξει στην Eldorado την έξοδο.

Και στη δίνη αυτών των αντικρουόμενων δηλώσεων των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, το βουνό εκχερσώνεται, τα νερά του αποστραγγίζονται, το ανοικτό όρυγμα βαθαίνει, το φράγμα στο ρέμα Καρατζά θα ξεκινήσει σύντομα να κατασκευάζεται, ενώ από το εργοστάσιο εμπλουτισμού λείπει μόνο το στέγαστρο. Οι 350 μέχρι στιγμής κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα, από τους οποίους 70 με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, περιμένουν τις δίκες τους. Κορμός των κατηγορητηρίων είναι η “ΠΑΡΑΝΟΜΗ παρεμπόδιση ΝΟΜΙΜΩΝ εργασιών μιας ΝΟΜΙΜΗΣ επένδυσης”! Κι ας είναι η εταιρεία συνολικά παράνομη.

Υπενθυμίζουμε ότι «Οι Σκουριές για εμάς είναι κόμβος και σύμβολο για τους νέους όρους διακυβέρνησης». Τρεισήμισι μήνες πριν ήταν αυτό. O χρόνος της υπομονής και της ανοχής έχει τελειώσει και η ωραιοποίηση της κατάστασης δεν βοηθάει. Οι Σκουριές πρέπει να τελειώσουν και γρήγορα.


4 απαντήσεις στο “Kαι η διάψευση του κ. Φίλη από την Eldorado Gold…”

  1. Αν θές, πές! Τους έχουν βάλει στη γωνία (η Eldorado) και κάνουν ότι γουστάρουν. Σιγά μη φοβηθούν τον Φίλη και τον Λαφάζανη. Τώρα να σας δώ αγαπητοί τι πυγμή θα επιδείξετε που ευθέως σας απάντησε η εταιρεία ότι κακώς τους επιστρέψατε τους φακέλους και επί της ουσίας δεν πήρατε καμιά απάντηση. Άντε να δούμε πόσό ακόμα θα συμπεριφέρονται σαν κράτος εν κράτει και πόσο αποφασισμένοι ειναι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ωραία τα λόγια και η ελπίδα αλλά αν ειναι να καταστραφεί όλη η περιοχή μέχρι να κινήθουν οι “νομικές διαδικασίες” χαιρέτα μου τον πλάτανο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.