Καμία ουσιαστική απάντηση από την Ελληνικός Χρυσός στο ΥΠΑΠΕΝ


Από το Alterthess

no-03madem-lakkosΣε καμία από τις παρατηρήσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης σχετικά με την σωρεία παραλείψεων κενών και σοβαρών προβλημάτων που εντοπίστηκαν στις τεχνικές μελέτες για την Μονάδα Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Στρατώνι  δεν απάντησε η Ελληνικός Χρυσός πάνω στην λήξη της διορίας των 45 ημερών που της είχε δοθεί από το Υπουργείο για συμπλήρωση, διόρθωση και εκ νέου υποβολή των τεχνικών μελετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία έστειλε έγγραφο όπου τονίζει ότι δεν χρήζουν περαιτέρω απαντήσεων οι αιτιάσεις του Υπουργείου για την  επιστροφή του φακέλου των τεχνικών μελετών που έγινε στις 29 Απριλίου και μάλιστα σχολιάζει ότι κακώς οι μελέτες επεστράφησαν πίσω.

Να επισημανθεί ότι την ίδια ακριβώς στάση κράτησε η εταιρεία και στην εκδίκαση στο ΣτΕ στις 3 Ιουνίου της προσφυγής που έκανε για την επιστροφή του φακέλου των τεχνικών Μελετών της από το Υπουργείο με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται πολύ σύντομα.

Αρμόδια επιτροπή του ΥΠΑΠΕΝ συνεδριάζει για να εξετάσει πως θα αντιδράσει στην μη απάντηση της Ελληνικός Χρυσός ως προς την ουσία των παραλείψεων που καταγράφηκαν στις τεχνικές μελέτες  και που θέτουν, όπως τόνιζε πριν από ενάμιση μήνα το Υπουργείο, σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και το περιβάλλον.

Να θυμίσουμε τέλος ότι στις δύο επιστολές που είχε στείλει το ΥΠΑΠΕΝ προς την εταιρεία αναφέρονταν πως η τελευταία δεν εκτέλεσε τρία χρόνια τώρα ως όφειλε πρόγραμμα δοκιμών σε ημιβιομηχανική κλίμακα έτσι ώστε από την κατεργασία των συμπυκνωμάτων από την Ολυμπιάδα και τις Σκουριές  να υποβάλλει τα στοιχεία που θα προέκυπταν και στη συνέχεια να αδειοδοτηθεί για την κατασκευή της κανονικής Μονάδας. Μεταξύ άλλων  το Υπουργείο έθετε ζητήματα που αφορούν μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει η εταιρεία στην παραγωγική διαδικασία μέθοδοι που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά ενώ παράλληλα η  τεχνική μελέτη της εταιρείας βρίθει ακόμη ελλείψεων που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικούς  όρους αλλά και το τυπικό σκέλος .

Με αφορμή τις διαπιστώσεις αυτές,  το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ ζητούσε άμεση συμμόρφωση από την εταιρεία πριν επιβληθούν τα δέοντα, με την εταιρεία όμως στην σημερινή επιστολή της να μην θεωρεί ότι χρήζουν απάντησης τα ερωτήματα του Υπουργείου σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της.

Σταυρούλα Πουλημένη

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.