Ευρεία σύσκεψη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές αύριο, Τρίτη


Πηγή: Left.gr

λαφ

Την Τρίτη 9/6, με πρωτοβουλία της Π.Γ. και της Κ.Ο. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί ευρεία κομματική σύσκεψη με θέμα την εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική (Σκουριές). Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ (Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας) και τα αντίστοιχα τμήματα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης η Ν.Ε. Χαλκιδικής και εκπρόσωποι από τα αρμόδια υπουργεία.

Η σύσκεψη έχει στόχο να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα εκπονήσει άμεσα σχέδιο οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής, στον αντίποδα της εξόρυξης χρυσού, με στόχο την ικανοποίηση των συλλογικών κοινωνικών αναγκών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με σεβασμό στη φέρουσα ικανότητα των οικοσυστημάτων. Ένα σχέδιο με επίκεντρο την εργασία, το περιβάλλον, τη δημοκρατία και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και της λήψης των αποφάσεων.

Η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταστροφή που λαμβάνει χώρα στις Σκουριές θα σταματήσει από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί δέσμευση.

Η λεγόμενη επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική από την «Ελληνικός Χρυσός Α.Μ.Β.Χ.» αποτελεί παράδειγμα εφαρμογής του πιο ακραία νεοφιλελεύθερου μοντέλου «ανάπτυξης» ενάντια στις κοινωνικές ανάγκες, στη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και στην προάσπιση του παρόντος αλλά και του μέλλοντος των τοπικών κοινωνιών.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ οι αγώνες ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Β.Α. Χαλκιδική είναι εμβληματικοί. Συμβολίζουν τους αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος και των κοινωνικών αναγκών ενάντια στα συμφέροντα μεγάλων εταιριών που προωθούνται υπεράνω του όποιου θεσμικού πλαισίου. Συμβολίζουν τις διεκδικήσεις για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και των φυσικών διαθεσίμων ως προϋπόθεση για την παραγωγή και τη διαβίωση των τοπικών κοινωνιών. Εκφράζουν τους  αγώνες  για δημοκρατία ενάντια στο μνημονιακό αυταρχικό κράτος της ακραίας καταστολής, καθώς επίσης και την εναντίωση σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που προδιαγράφει ένα μέλλον κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής απερήμωσης.


2 απαντήσεις στο “Ευρεία σύσκεψη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές αύριο, Τρίτη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.