Ψευδή δημοσιεύματα και προσπάθεια συκοφάντησης ανθρώπων του κινήματος


kyritsis

Δήλωση του Γ. Κυρίτση για ψευδές δημοσίευμα και την προσπάθεια συκοφάντησής του | alterthess.gr

Λέγε λέγε κάτι θα μείνει….Η γνωστή γκεμπελική μέθοδος που ακολουθούν τις τελευταίες μέρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός προκειμένου να συκοφαντηθεί το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την Δευτέρα του Πάσχα επιχειρείται μια σύνδεση του αγώνα των κατοίκων ενάντια στις εξορύξεις με την κατάληψη του ΕΚΠΑ. Ο υπερβάλλων ζήλος που διακατέχει τα ΜΜΕ και την εταιρεία να εμφανίσει το κίνημα ενάντια στο χρυσό ως “κουκουλοφόρους που επιτίθενται στους απεργούς εργαζόμενους της Χαλκιδικής” και να το συνδέσει με την κατάληψη του ΕΚΠΑ δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και ψευδείς πληροφορίες που σκοπό έχουν να στοχοποιήσουν ανθρώπους του κινήματος και να δημιουργήσουν ένα γενικότερο κλίμα έντασης. Από χθες ακούμε στον ΑΝΤ1 το ερώτημα «Τι κοινό άραγε έχουν οι καταληψίες με τους κουκουλοφόρους που επιτίθενται στους απεργούς εργαζόμενους στην Χαλκιδική; Τι ακριβώς έχει ο «δικηγόρος των κατοίκων» να μοιραστεί μαζί τους;» . Το ερώτημα αναφέρεται σε μια εκδήλωση στο υπό κατάληψη κτίριο της Πρυτανίας του ΕΚΠΑ για τον αντιτρομοκρατικό νόμο στην οποία θα συμμετείχε την Δευτέρα ένας «δικηγόρος των κατοίκων».

Βιάστηκε όμως η εταιρεία να βγάλει συμπέρασμα και σήμερα από το ιστολόγιο “Ελληνικό Χρυσός-Νέα και Ειδήσεις” σε ανάρτηση με τίτλο “Ο συνήγορος του χώρου” μαθαίνουμε ότι ο δικηγόρος που μίλησε ήταν ο Γ. Κυρίτσης, συνήγορος των κατοίκων, μελών του κινήματος ενάντια στο χρυσό .

Το ιστολόγιο με βεβαιότητα αναφέρει το όνομά του τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι Πρυτανικές Αρχές εκλιπαρούν για λήξη της κατάληψης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (διαβάστε εδώ) και ο συνήγορος Κυρίτσης δίνει σεμινάριο στους αντιεξουσιαστές για τα δικαιώματά τους… Το είδαμε (ή μάλλον το ακούσαμε) κι αυτό… Ο αποτυχών υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ Κυρίτσης, συνήγορος των απανταχού antigold, (ναι, αυτός που δήλωσε στα σοβαρά πως «Η εταιρεία [σ.σ. η Eldorado Gold] θέλει να ρίξει την κυβέρνηση»!!!) επεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον αντιεξουσιαστικό χώρο».

Βιάστηκε όμως η εταιρεία και ως γνωστόν όποιος βιάζεται σκοντάφτει.. καθώς ο Γ. Κυρίτσης όχι μόνο δεν συμμετείχε στην συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά ούτε καν προσκλήθηκε! Ο ίδιος σε δήλωσή του κάνει λόγο για φανερή προσπάθεια στοχοποίησης συνολικά του κινήματος μέσω της κατασυκοφάντησής του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο επισημαίνοντας πως “παρόμοιες απόπειρες μοναδικό αποτέλεσμα έχουν τη συσπείρωση και την ενδυνάμωση της υπεράσπισης του Δίκαιου Αγώνα”.

Συγκεκριμένα ο Γ. Κυρίτσης απαντά σχετικά με την εν λόγω ανάρτηση στο ιστολόγιο τα εξής:

« Με αφορμή την από 14.4.2015 ανάρτηση σε ιστολόγιo που υπερασπίζεται την καταστροφική μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική, η οποία με ταυτίζει με συναδέλφισσα που συμμετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση στο υπό κατάληψη κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την 13.4.2015, οφείλω να δηλώσω ότι ούτε προσκλήθηκα ούτε φυσικά συμμετείχα στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Παρόλα αυτά είναι φανερή η προσπάθεια στοχοποίησης και δυσφήμισης συνολικά του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού, μέσω της κατασυκοφάντησής μου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Φυσικά, παρόμοιες απόπειρες μοναδικό αποτέλεσμα έχουν τη συσπείρωση και την ενδυνάμωση της υπεράσπισης του Δίκαιου Αγώνα. Προσωπική δέσμευση αποτελεί η πάγια στήριξη και ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ με τους Αγωνιστές της ΒΑ Χαλκιδικής μέχρι την ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Τα υπόλοιπα στις αίθουσες των Δικαστηρίων…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.